Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Yksin vauvaa odottaville tukea

Yksin vauvaa odottavan äidin ei tarvitse pärjätä uudessa elämäntilanteessa omin neuvoin. Yksin äitinä -valmennuksessa ja -vertaisryhmässä voi kohdata muita samassa tilanteessa olevia äitejä, saada tietoa ja näkökulmia odotukseen, synnytykseen ja vauva-arkeen. Ryhmässä saa myös tietoa vauvaperheille tarkoitetuista palveluista.

Yksin äitinä -toiminnan tavoitteena on tukea yksin odottavien äitien arjessa jaksamista ja valmistautumista synnytykseen ja vauvaperhe-elämään sekä kohdataan muita samassa elämäntilanteessa olevia äitejä. Valmennukseen ja ryhmään osallistuminen on maksutonta. Yksin odottavat voivat osallistua valmennukseen tai ryhmään tai molempiin. Molempiin ilmoittaudutaan etukäteen.

Yksin äitinä -valmennus

Yksin äitinä -valmennus on yhden illan tilaisuus, jossa keskustellaan odotukseen, synnytykseen ja vauva-arkeen liittyvistä asioista yksin odottavan näkökulmasta. Valmennukseen osallistuvan ei tarvitse olla ensisynnyttäjä. Valmennus on räätälöity neuvoloiden kanssa yhteistyössä. Yksin äitinä -valmennukseen osallistuva voi halutessaan lisäksi osallistua myös muuhun neuvoloiden perhevalmennukseen

Yksin äitinä -valmennuskerrat pidetään tammikuussa ja syyskuussa.

Valmennukseen ilmoittautuminen sähköisesti äitiysneuvolan perhevalmennuksen nettisivuilla.

Yksin äitinä -vertaisryhmä

Valmennuskerran jälkeen on mahdollista osallistua Yksin äitinä -vertaisryhmään, jolla on kuusi tapaamiskertaa. Ryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti valmennukseen osallistuneille, mutta myös muille yksin odottaville tai yksin pikkuvauva-vaihetta eläville äideille. Vertaisryhmät alkavat syksyllä ja keväällä.

Varhaisen tuen perheohjaajat ohjaavat Yksin äitinä –toimintaa.

Ryhmään ilmoittaudutaan perheohjaajille.

Merja Häyrynen, p. 014 266 3492
Marja Partanen, p. 014 266 0767

Lisätietoja äitiysneuvolan perhevalmennuksesta.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje