Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Toimeentulotuen hakeminen sähköisesti

Toimeentulotukiasiakkaiden sähköiset hakemukset Hyvis.fi-palvelussa

Jos asiakas haluaa tehdä toimeentulotukihakemuksen sähköisesti Hyvis.fi-palvelussa, on hänen ensin kirjauduttava palveluun. Sitten hän tekee palvelussa sähköisen asioinnin sopimuksen. Tämän jälkeen asiakkaan on vielä ilmoitettava sosiaaliasemalle, että hän on tehnyt sopimuksen. Ilmoituksen voi tehdä Hyviksessä aikuissosiaalityön yhteydenottolomakkeella. Tämän jälkeen asia käsitellään sosiaaliasemalla, ja asiakkaalle lähetetään tieto, koska hän voi ryhtyä tekemään toimeentulotukihakemuksia palvelussa.

Toimeentulohakemuksen voi edelleen lähettää myös paperisena postin kautta.
Hyvikseen kirjaudutaan osoitteessa https://www.hyvis.fi/web/keski-suomi verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Huomioithan, että asiointi perustoimeentulotuen osalta on mahdollista Hyviksen kautta vain vuoden 2016 loppuun saakka. 1.1.2017 perustoimeentulotuki muuttuu Kelan hoidettavaksi.

Hyviksen käyttö sähköisessä asioinnissa laajenee Jyväskylän kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluissa toukokuussa muihinkin palveluihin. Sen kautta voi lähettää turvallisesti yhteydenottopyyntölomakkeen lastensuojeluun, lapsioikeudellisiin palveluihin, perheneuvolaan, lapsiperheiden kotipalveluun ja aikuissosiaalityöhön. Lisäksi sähköisesti voi lähettää lapsiperheiden kotipalveluhakemuksen, isyyden kiistämislomakkeen sekä lastensuojeluilmoituksen.

Lisätietoja
johtava sosiaalityöntekijä Laura Vänttinen, Aikuissosiaalityö ja kuntouttavat palvelut, p. 014 266 3403
sosiaaliohjaaja Minna Sellman, Aikuissosiaalityö ja kuntouttavat palvelut, p. 014 266 7513

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje