Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Terveysaseman ja lääkärin vaihtaminen

Terveysaseman vaihtaminen

Terveydenhuoltolain mukaan asiakkaalla on oikeus vaihtaa hoidostaan vastaava terveysasema oman kunnan tai 1.1.2014 alkaen myös muun kuin oman kuntansa terveyskeskuksen alueelta kerran vuodessa. Samanaikaisesti voi olla vain yhden terveysaseman asiakkaana. Valinta koskee lähes kaikkia kiireettömiä perusterveydenhuollon palveluja, kuten lääkärin- ja sairaanhoitajan vastaanottopalveluja, suun terveydenhuoltoa, neuvolapalveluja, terapiapalveluja, lyhtyaikaista terveyskeskussairaalahoitoa jne.

Siirtymisestä kannattaa keskustella hoitohenkilökunnan kanssa, sillä pitkäaikainen hoitosuhde takaa parhaimman hoitotuloksen. Terveysaseman vaihdosta on ilmoitettava kirjallisesti sekä nykyiselle että uudelle terveysasemalle. Lomake sekä lisätietoa aiheesta löytyy tämän linkin kautta.

Hoitovastuu siirtyy valitulle terveysasemalle viimeistään 3 viikon kuluttua ilmoituksen vastaanottamisesta. Kaikista perheenjäsenistä on laadittava erilliset ilmoitukset.

Siirtymisilmoitus Kuntalaisen valinnanvapaus laajenee 1.1.2014

Hoitavan lääkärin vaihtaminen

Potilaalla on mahdollisuus valita häntä hoitava lääkäri toimintayksikön toiminnan tarkoituksenmukaisen järjestämisen sallimissa rajoissa. (Terveydenhuoltolaki, 49 § Muu valinnan mahdollisuus)
Jos potilas haluaa vaihtaa häntä hoitavan lääkärin, hän tekee vapaamuotoisen pyynnön perusteluineen häntä hoitavalle terveysasemalle. Pyyntö osoitetaan terveysaseman apulaisylilääkärille

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje