Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Terveyspalvelut » Neuvolat » Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola Tapionkatu 7, kuva sijainnistaTapionkatu 7, 2. krs. (sisäänkäynti Rajakadun puoleisesta päädystä)

Puhelinaika: ma-to klo 8.30-10 ja klo 13-14 sekä pe klo 8.30-10
p. 014 266 2229

Käytössä on takaisinsoittopalvelu. Palvelu helpottaa yhteydensaantia ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolaan palvelulinjojen ollessa varattuina. Soittopyyntöön vastataan kolmen arkipäivän kuluessa.

Tapionkatu 7:ssä sijaitseva toimipiste on tarkoitettu jyväskyläläisille ehkäisy- ja perhesuunnitteluun liittyvissä asioissa. JYTE:n alueella Korpilahden, Säynätsalon, Tikkakosken, Uuraisten ja Hankasalmen asiakkaat asioivat edelleen omien alueidensa neuvoloissa myös ehkäisy- ja perhesuunnitteluasioissa. Näistä löytyy tarkemmat yhteystiedot neuvoloittain neuvolan pääsivustolta.

Vastaanotolle pyydetään tulemaan ajoissa, jotta ennen vastaanottoa on aikaa mitata verenpaine ja käydä vaa'alla. Odotusaulassa on mittauspiste. Ennen mittausta on hyvä istua rauhassa 5 min.

Huom! Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvoloissa ryhdytään perimään maksu perumattomasta ja käyttämättä jätetystä lääkärin vastaanottoajasta 1.12. alkaen. Maksu on 15 vuotta täyttäneiltä 51,40 euroa.
Aika tulisi perua hyvissä ajoin tai viimeistään edellisenä päivänä kello 12 mennessä. Näin käyttämätön aika voidaan antaa toiselle asiakkaalle.

Äkillisen esteen sattuessa peruminen ma-to päivänä klo 8-16 ja pe klo 8-14 , p. 014 266 0144 ( neuvoloiden yhteinen peruutusnumero). Korpilahden, Säynätsalon, Tikkakosken, Uuraisten ja Hankasalmen asiakkaat peruvat lääkärin vastaanottoajan omista puhelinnumeroistaan. Puhelinnumeron voi tarkistaa ko. neuvoloiden sivuilta.

Opiskelijat voivat mennä suoraan opiskeluterveydenhuollon palveluiden piiriin. Yliopiston opiskelijat saavat palvelunsa YTHS:stä.
Kouluikäiset voivat keskustella ehkäisyasioista ensin kouluterveydenhoitajan kanssa.

Toimintamme tavoitteena on seksuaaliterveyden ylläpitäminen ja edistäminen. Käynneillä käsitellään myös ihmissuhteisiin ja seksuaalisuuteen liittyviä kysymyksiä ja ongelmia.

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolasta saa

  • raskauden ehkäisyneuvontaa ja yksilöllistä ehkäisyn suunnittelua
  • mahdollisuuden keskustella kokonaisvaltaisesti perhesuunnittelusta
  • sukupuolitauteihin liittyvää neuvontaa ja hoitoon ohjausta
  • lapsettomuuteen liittyvät alkututkimukset ja ohjaus
  • raskauden keskeytykseen liittyvät tutkimukset ja jatkohoitoon ohjaaminen

Palveluista vastaavat terveydenhoitajat, lääkärit ja perushoitajat.

Palvelu on luottamuksellista ja osittain maksutonta (käynnit maksuttomia, osa ehkäisyvälineistä maksullisia).

Maksuton ehkäisyn aloitus alle 20-vuotiaille jyväskyläläisille nuorille

Toiminnasta vastaava osastonhoitaja Hannele Virenius p. 014 266 2198, sähköposti: etunimi.sukunimi@jkl.fi

JYTE - Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus (Jyte) tuottaa perusterveydenhuollon palvelut Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten kuntien noin 140 000 asukkaalle. Erikoissairaanhoidon palveluja kuntalaiset saavat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kautta.

Etsitkö näitä?

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje