Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Ehkäisy

Tammikuusta lähtien raskauden ehkäisy-, perhesuunnittelu- ja seksuaaliterveysasioissa palvelee keskitetty ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola. Osoite Tapionkatu 7, 2 krs.

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolan palvelut ovat tarkoitettu alle 55-vuotialle ehkäisyä tarvitseville asiakkaille ja asiakkaille, joilla on ongelmia tulla raskaaksi sekä raskaudenkeskeytystä harkitseville. Kouluterveyshuollon nuoret asiakkaat saavat seksuaaliterveys- ja ehkäisyneuvontaa omalta kouluterveydenhoitajalta. Opiskeluterveydenhuollon asiakkaat asioivat opiskeluterveydenhuollossa, mutta kierukka-asiat ja ehkäisykapselin poistot hoidetaan keskitetyssä ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolassa.

Ehkäisy- ja perhesuunnittelupalveluiden keskittämisen tavoitteena on tarjota asiakkaille nopeampaa, tasapuolisempaa, laadukkaampaa ja asiantuntevampaa palvelua.
Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolasta saa raskauden ehkäisyneuvontaa ja yksilöllistä ehkäisyn suunnittelua, mahdollisuuden keskustella kokonaisvaltaisesti perhesuunnittelusta, sukupuolitauteihin liittyvää neuvontaa ja hoitoon ohjausta, lapsettomuuteen liittyvät alkututkimukset ja ohjausta sekä raskauden keskeytykseen liittyvät tutkimukset ja jatkohoitoa.
Palveluista vastaavat terveydenhoitajat, lääkärit ja perushoitajat.

JYTE:n alueella Korpilahden, Säynätsalon ja Tikkakosken asiakkaat asioivat omissa neuvoloissaan ehkäisy- ja perhesuunnitteluasioissa edelleen.

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolassa annetaan asiakkaille mahdollisuus käsitellä seksuaalisuuteen ja parisuhteeseen liittyviä kysymyksiä.

Kun tarvitset ehkäisyä, ensimmäinen käynti on terveydenhoitajalle. Pari- ja seurustelusuhteessa olevat ovat tervetulleita vastaanotolle yhdessä. Ennen vastaanotolle tuloa on hyvä miettiä, mitä toivoo ehkäisyltä ja tutustua eri vaihtoehtoihin. Vaihtoehdoista voi lukea lisää täältä .

Kouluikäiset voivat keskustella ehkäisyasioista ensin kouluterveydenhoitajan kanssa. Opiskelijat saavat palvelunsa oppilaitosten terveydenhuollosta. Yliopisto-opiskelijat puolestaan saavat palvelunsa YTHS:stä.

Palvelu on maksutonta.

JYTE - Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

Asiakkaan ja potilaan oikeudet

Haluatko peruuttaa lääkärin tai sairaanhoitajan vastaanottoaikasi?

Soita 014 266 0161 tai
jätä soittopyyntö vastaanottoajan peruuttamiseksi

Haluatko jättää takaisinsoittopyynnön kiireettömässä asiassasi?

Terveysasemien ja suun terveydenhuollon ajanvaraukseen
voi jättää takaisinsoittopyynnön netissä.

http://www.ehkaisynetti.fi
(Bayerin lääketehtaan ylläpitämät sivut)

http://www.ehkaisy.com
(Lääkefirma MSD:n ylläpitämät sivut)

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje