Suoraan sisältöön
TekstiversioIn English Other languages
Jyväskylän kaupunki > Terveys > Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuolto

Ajankohtaista

Kesäinfo 2015


Opiskeluterveydenhuolto on suljettu 17.-19.6. ja 6.7.-5.8.2015.
Muutoin kesän ajan olemme auki normaalisti, aikoja lääkärin vastaanotolle on saatavilla kuitenkin niukasti kutsuntatarkastuksien vuoksi.

---

Potilastiedon arkisto käyttöön maaliskuun alusta KSSHP:n, Seuruterveyskeskuksen ja JYTE:n alueilla – Suostumuksen tietojen käyttöön voi antaa Omakanta-palvelussa

Potilastiedon arkisto valtakunnallisena palveluna helpottaa potilaan hoitoa ja ammattilaisen hoitopäätöksiä, kun tiedot potilaan käynneistä eri puolilla Suomea ovat tarvittaessa saatavissa yhdestä paikasta eikä tietoja tarvitse pyytää erikseen soittamalla tai paperikopioina.

Potilastiedon arkiston käyttöönoton myötä täysi-ikäiset potilaat pääsevät lukemaan omia tallennettuja terveystietojaan milloin tahansa Omakanta-palvelussa, jonne kirjaudutaan sivuilla www.kanta.fi.
Palvelussa on nähtävillä sähköisten reseptien lisäksi arkiston käyttöönoton jälkeen tallennetut lääkäreiden ja hoitajien tekemät kirjaukset esim. opiskeluterveydenhuollon, terveysasemien ja erikoissairaanhoidon vastaanottokäynneiltä.
Tietojen katselemisen lisäksi potilas voi tulostaa palvelusta mm. koosteen lääkityksestään tai saamansa hoito-ohjeet.

Omakanta-palvelu on käytössä kaikilla yli 18-vuotiailla ja siihen kirjaudutaan omilla pankkitunnuksilla, mobiili-varmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.
Asiointia terveydenhuollon vastaanotoilla voi nopeuttaa käymällä jo valmiiksi tutustumassa Omakanta-palveluun ja merkkaamalla informoinnin arkistosta luetuksi sekä antamalla suostumuksen tietojensa käyttöön.

---

Opiskeluterveydenhuollon yhteinen päivystyspuhelin (AMK ja 2. aste) vastaa ma-to klo 8-16 ja pe 8-14, puh. 014 266 2260.
Numero on tarkoitettu vain kiireellisten asioiden hoitoon (esim. ajan peruminen samalta päivältä, äkillinen sairastuminen).
Kiireettömissä asioissa yhteys omaan terveydenhoitajaan puhelinaikana klo 12-13. Tarkista oman alasi terveydenhoitajan puhelinnumero Toimipaikat-sivuilta.

Sähköinen ajanvaraus terveydenhoitajan vastaanotolle on mahdollista JAMK:n, HUMAKin ja Aikuisopiston opiskelijoille,
joiden kotikunta on Keski-Suomen Sairaanhoitopiirin alueella. Lisätietoja Ajanvaraus-sivulta.


Jyväskylän kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelukeskus järjestää Jyväskylän kaupungin opiskeluterveydenhuollon palvelut.

Yliopisto-opiskelijoiden terveydenhuollosta vastaa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS).

Opiskeluterveydenhuollon tehtävänä ja tavoitteena on mm.

  • edistää opiskelijoiden terveyttä ja opiskelukykyä
  • edistää opiskeluympäristön terveellisyyttä ja turvallisuutta
  • järjestää terveyden- ja sairaanhoitopalveluja opiskelijoille.

Opiskeluterveydenhuollon tavoitteena on myös omalta osaltaan vahvistaa koko opiskeluyhteisön hyvinvointia, nuoren omia voimavaroja
sekä tukea aikuistumista ja elämänhallintaa.
Teemme työtämme yksilöllisesti ja luottamuksellisesti.

 

 
Copyright © Jyväskylän kaupunki 2015 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta