Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Opiskeluterveydenhuolto

Ajankohtaista

Maksutonta ehkäisyä alle 20-vuotiaille jyväskyläläisille tänä vuonna

Alle 20-vuotias jyväskyläläinen nuori on tänä vuonna 2017 oikeutettu maksuttomaan ehkäisyyn tietyin ehdoin.
Ehkäisyä tarjotaan ilmaiseksi, kun ehkäisyn tarve on olemassa eikä nuorella vielä ole käytössä kierukkaa, kapselia, ehkäisypilleriä tai muuta ehkäisyvalmistetta.

Maksuttoman ehkäisyn kesto riippuu valitusta valmisteesta eli kierukalla ehkäisyn kesto on jopa 7 vuotta, pillereitä saa käyttää ilmaiseksi 9 kk:n ajan.
Kondomeja on saatavilla terveydenhoitajan vastaanottokäynneillä.

Maksuton ehkäisy on kokeilu, joka kestää maksimissaan vuoden 2017 loppuun. Lisätietoja saa oman opiskelualan terveydenhoitajalta tai aamuvastaanotolta.

---

Tekstiviestimuistutukset

Opiskeluterveydenhuolto on aloittanut tekstiviestimuistutusten lähettämisen lääkärin ja terveydenhoitajan vastaanotoille varatuista vastaanottoajoista joulukuussa 2016.

Tekstiviestimuistutus lähetetään kaksi vuorokautta ennen varattua vastaanottoaikaa
maanantaista perjantaihin kello 9–17 välisenä aikana.
Muistutusviestissä on ilmoitus varatusta ajasta ja vastaanottopaikasta. Viesti ei sisällä henkilötietoja tai varattuun vastaanottoon liittyviä tietoja.
Tekstiviestimuistutus lähetetään opiskelijan terveystiedoissa olevaan matkapuhelinnumeroon. Muistutukset lähetetään automaattisesti ajanvarausjärjestelmän avulla eikä niihin voi vastata.

Tekstiviestimuistutus on maksuton lisäpalvelu, jolla halutaan vähentää peruuttamattomien vastaanottokäyntien määrää ja näin parantaa terveyspalveluiden saatavuutta.

---

Influenssarokotukset

Kausi-influenssarokotuksia saa edelleen opiskeluterveydenhuollosta. Rokotuksia annetaan Sepänkadulla
aamuvastaanoton aikana klo 8 - 10.30 arkipäivisin. HUOM. Aikaa ei tule varata sähköisesti, soittamalla tai viestittämällä terveydenhoitajalle, koska ajat ja linjat ruuhkautuvat.
Maksuttomiin influenssarokotuksiin ovat oikeutettuja:

- raskaana olevat naiset
- 6 - 35 kuukauden ikäiset lapset
- 65 vuotta täyttäneet
- sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
- vakavalle influenssalle alttiiden kanssa asuvat tai muuten säännöllisesti tekemisissä olevat
- varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja naiset
- sosiaali- ja terveyshuollon sekä lääkehuollon henkilöstö

Esteet rokottamiselle: kuumeinen infektio, voimakas kananmuna-allergia

---

Opiskeluterveydenhuollon yhteinen päivystyspuhelin (AMK ja 2. aste) vastaa ma-to klo 8-16 ja pe 8-13 (HUOM. UUSI PÄÄTTYMISAIKA PERJANTAISIN), puh. 014 266 2260.
Numero on tarkoitettu vain kiireellisten asioiden hoitoon (esim. ajan peruminen samalta päivältä, äkillinen sairastuminen).
Kiireettömissä asioissa yhteys omaan terveydenhoitajaan puhelinaikana klo 12-13. Oman alan terveydenhoitajan puhelinnumeron voi tarkistaa Toimipaikat-sivuilta.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje