Suoraan sisältöön
Yhteys

Taidemuseo Holvi
Kauppakatu 23
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4391
taidemuseo[at]jkl.fi

Grafiikkakeskus / Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4389
ratamo[at]jkl.fi

Taidemuseon toimisto
Vapaudenkatu 28
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4398
taidemuseo[at]jkl.fi

Jouluisella TAIDEBASAARILLA kohtaat keskisuomalaisia taiteilijoita, myynnissä kuvataidetta, kirjoja, postikortteja, musiikkia

27.11.14

Joulukuun hämärässä taiteilijat eri puolilta Keski-Suomea saapuvat arvokkaine lasteineen taidemuseon Holviin ilahduttamaan kaikkia, jotka etsivät sekä joululahjoja että kauneutta ja runoutta elämäänsä. Kahvila Kanelitangon herkuttelukeitaassa häviävät huolet ja virkistyvät mielet. Manga-työpajassa piirrätetään lapsia.

Tuomas Hallivuon teehetki Galleria Ratamossa pe 28.11. klo 16.30

26.11.14

Jyväskyläläisen Tuomas Hallivuon Galleria Ratamossa esillä olevat teokset ovat kaikki uusia tähän näyttelyyn tehtyjä syväpainovedoksia. Teokset ovat päiväkirjamaisia, hieman humoristisia ja myös pohdiskelevia. Teosteen teemoina ovat mm. yksinäisyys, yhteisö, onnellisuus, erotiikka, etsintä, turva ja yksilö.

Suomalais-japanilaisen yhdistyksen Joulun origamipaja Jyväskylän taidemuseossa la 29.11. klo 14–16

26.11.14

Jyväskylän suomalais-japanilainen yhdistys järjestää jälleen kerran joulunodotuksen merkeissä kaikille avoimen perinteisen origamipajan. Pajassa askarrellaan jouluisia ja muita origameja aidoista japanilaisista käsintehdyistä papereista. Tilaisuudessa on esillä myös muita valmiita origamitöitä.

Japani on pop! tuo esille nuorten intohimoa japanilaiseen popkulttuuriin Jyväskylän museoissa

24.11.14

Japani on pop! -ilmiö valtaa Jyväskylän museot, kun jyväskyläläiset nuoret tuovat esille intohimoaan japanilaiseen popkulttuuriin. Nuorten järjestämiin näyttelyihin ja ohjelmiin on vapaa pääsy. Yhteistyön nuorten kanssa on mahdollistanut museoiden yhteinen Miittimesta:Museo -projekti, jonka tavoitteena on innostaa nuoria tuottamaan kulttuuritapahtumia nuorille.

Tuomas Hallivuon Neljä huonetta ja heittiö Galleria Ratamossa

19.11.14

Jyväskyläläinen Tuomas Hallivuo on tullut tunnetuksi sarjakuvamaisista grafiikan vedoksistaan. Kuvien taustalla on paitsi eletty arki myös unet ja omat henkilökohtaiset tuntemukset. Ehkä juuri siksi teoksissa on mukana aina jotain epätodellista tai ahdistavaa. ”Galleria Ratamossa esillä olevat teokseni ovat kaikki uusia tähän näyttelyyn tehtyjä syväpainovedoksia. Teokset ovat päiväkirjamaisia, hieman humoristisia ja myös pohdiskelevia. Uusimpia teoksia tehdessä olen miettinyt paljon omaa suhdettani taiteeseen, kyseenalaistanut monia ”sääntöjä”, etsinyt uusia reittejä, ja pyrkinyt itselleni mahdollisimman luontevaan tapaan piirtää. Mm. yksinäisyys, yhteisö, onnellisuus, erotiikka, etsintä, turva, yksilö on aiheita joita olen käsitellyt kuvissani.”

Mangan sivuilla -näyttely Jyväskylän taidemuseossa kertoo japanilaisen sarjakuvan harrastuksesta

18.11.14

Japani on pop! -ilmiön esittely museoissa tuo takuulla kaivattua energiaa pimenevään loppuvuoteen. Jyväskyläläiset nuoret tuovat esille intohimoaan japanilaiseen popkulttuuriin. Anime- ja mangaseura Tsukai on koonnut talkoovoimin taidemuseon alagalleriaan näyttelyn, joka kertoo japanilaisen sarjakuvan harrastamisesta.

Avoin haku: valokuvia haetaan Keski-Suomen valokuvataiteen aluenäyttelyyn

05.11.14

Luovan valokuvauksen keskus järjestää Keski-Suomen valokuvataiteen 11. aluenäyttelyn 18.12.2014-11.1.2015 Galleria Ratamossa. Näyttelyyn etsitään teoskokonaisuuksia, jotka rakentuvat vähintään kolmesta kuvasta. Yksi kuvaaja voi ehdottaa useampiakin sarjoja. Ehdotettavan sarjan toivotaan tuovan esiin kuvaajan ilmaisua voimakkaimmillaan ja se voi rakentua useiden ajanjaksojen kuvista. Näyttelyn aihe/teema on avoin. Haku on avoin kaikille Keski-Suomen alueella toimiville tekijöille. Ehdotettavan teoskokonaisuuden tulee koostua joko valokuvista, tai valokuvaan pohjautuvista teoksista.

Hannes Heikuran valokuvia Jyväskylän taidemuseon syyskauden päänäyttelyssä

11.09.14

Valon ja varjon mestarin valokuvien pääosassa ovat elämä ja ihmiset, kulkijat kaupungin kaduilla - ja yksinäisyys. Hannes Heikuralle hänen kuvaamansa todellisuus on avautunut maailmana, missä ihmiset kulkevat toistensa ohi. Taiteilija esittelee näyttelyn yleisölle teehetkessä perjantaina 19.9. klo 16.30–17.30.


Copyright © Jyväskylän kaupunki / Jyväskylän taidemuseo 2014
» Sivun alkuun
» Tietoa sivustosta