Suoraan sisältöön

Yleisötyöpajat ja kurssit 2016

Avoin paja 29.1.-27.5. perjantaisin klo 14-17

Taidemuseon Taika-tila on avoinna kaikille kuvan tekemisestä kiinnostuneille. Mukaan voivat tulla perheet, lapset ja isovanhemmat, koululaiset, opiskelijat, työttömät, työssä käyvät ja eläkeläiset. Paikalla on vertaisohjaaja innostamassa kokeiluun ja värileikkeihin.
Avoin paja voi olla myös teemallinen asiakkaiden toiveiden mukaan (kierrätyskorut, muovailu, galaksimaalaus) Syksyllä avoimessa pajassa voi tehdä myös grafiikkaa. Vapaa pääsy

Työpaja peruttu!

Värikokeiluja - Tiitus Petäjäniemen ohjaama työpaja lauantaina 23.4. klo 12-16

"Värikokeiluja työpajassa on tarkoituksena tehdä muutoma nopea koe. Kokeidemme aiheena ovat värin rinnastuminen, suhteelisuus ja väri kokemuksena. Sekoitamme värejä ja katsomme miltä ne tuntuvat. Teemme pienen kokeen valon vaikutukseen värissä. Työvälineinä ovat guassi, paperi ja tunteet."

Kesto: 4 h, välillä kahvitauko + omat eväät
Ryhmä: 10-12
Hinta: 25 e

Ilmoittautuminen museolehtorille sirpa.turpeinen(at)jkl.fi

Iholla ja ihon alla - kokemuksellinen intuitiivinen maalauspaja
lauantaina 14.5. klo 12-16

Työpajassa voi heittäytyä värien vietäväksi ja peilata itseä kokemuksellisten maalaustehtävien kautta. Nyt on mahdollista kokeilla myös kehollista itsetutkiskelua värien kanssa.
Aiempi kuvataiteellinen osaaminen ei ole välttämätöntä, vaan jokaisella on lupa lähteä liikkeelle etsimään ja löytämään omalla tavallaan.

Ohjaajana taideohjaaja Anne Sarja-Kolu.

Kesto: 4 h
Ryhmäkoko: 8-10
Hinta: 25 e

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: anneskolus( at)gmail.com

MENNEET

Museoshindo – rentoutusvenyttelyä taidenäyttelyssä 26.1.-29.3.2016

Helena Ratinen ohjaa shindoa taideteosten keskellä yhteensä 10 kertaa. Mukaan lämmin, rento asu ja villasukat. Alustat saa museolta.
Jomon-Shindo on japanilainen rentoutusmenetelmä, joka sopii kaikille. Se on itsehoitoa yksin tai ryhmässä. Osa harjoituksista on sovellettu toteutettavaksi ahtaissa tiloissa, vaikkapa lentokoneessa tai työpisteen ääressä.

Ilmoittautuminen ohjaajalle: Helena Ratinen,+358505390103, helena.ratinen(at)gmail.com

Kesto: 1 h
Hinta: 10x kortti 80 e., 6x kortti 60 e kertakäynti 12 e

Intuitiivinen kirjoituskurssi - tiedostavaa pysähtymista itsemme äärelle lauantaina 2.4. ja sunnuntaina 3.4. klo 11.00-15.00

Taiteen ääressä, omin sanoin lähestymme itseämme ja suhdettamme muihin. Haemme alitajuntaan ja intuitioon luottaen itseämme tunnekentältä, jolla saamme kokeilla liikkua muukalaisina, varjoina, äänteinä, sanoina, hahmotelmina, aavistuksina. sopivan hetken tullen pysähdymme ja kohtaamme itsemme ajan ja tilan läpi liukuen.

Intuitiivinen kirjoittaminen on sinussa jo – kurssilla haemme sinulle tien nähdä itsesi tuon kirjoittamisen sisällä. Kurssin harjoitukset avaavat sinulle prosessin, jota opit jatkamaan vielä kurssin jälkeenkin. Kurssille osallistuminen ei vaadi aiempaa kirjoittajakoulutusta tai – kokemusta.

Tervetuloa tutustumaan itseen ja omaan tarinaasi, sanoihin sinussa tänään, eilen ja huomenna.Ohjaajana: Elämäntarina- ja kirjallisuusterapiaohjaaja, FM Jarna Pihlajamäki

Mukaan mahtuu 10 kirjoittajaa. Hinta 35 e/yhteensä 8 h

Ilmoittautuminen taidemuseo(at)jkl.fi

SOIVA VAUVOJEN VÄRIKYLPY torstaina 10.3., 17.3. ja 24.3.

Perheen pienimmille suunnatussa moniaistisessa kolmen kerran kuvataidekoulussa pienokaiset pääsevät ilmaisemaan itseään kuvallisesti turvallisilla luonnonväreillä. Tuokioihin liitetään musiikillisia elementtejä kuten lauluja, loruja sekä musiikin kuuntelua.
Ilmoittautuminen 20.1. mennessä Jyväskylän taidemuseo taidemuseo@jkl.fi, ilmoita sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, vauvan ikä, mahdolliset sisarukset ja ruoka-aineallergiat.
Voit osallistua myös vain yhdelle tai kahdelle kerralle, ilmoittautuminen edellytetään kuitenkin joka kerran erikseen.

Ryhmä1: 1–2 -vuotiaille klo 9–9.45
Ryhmä 2: 4–9 -kuukautisille klo 10.15–11

Kesto: 3x 45 min
Hinta: koko kurssi 25 e/vauva, tai 10 e x kerta

Lisätietoja ohjaajilta: Hannele Torniainen +358 (0)50 517 1797, hannele.torniainen(at)gmail.com, www.kulttuurinappi.fi ja Leena Pantsu +358405105062, leena.pantsu(at)jamk.fi, Muskaristudio

Mielenmaisemani -kurssi
Keskustelua luontosuhteesta ja valokuvista torstaisin 17.3., 31.3., 14.4. ja 28.4. klo 16-18

Luonto tarjoaa kielen tunteille ja minuudelle. Luontokuvien avulla voimme kertoa tarinoita niin itsestämme kuin ympäristöstämmekin. Mielenmaisemani -kurssi houkuttelee vapauttamaan luovuutta ja tutkimaan omaa suhdetta luontoon valokuvaamisen kautta.
Kurssikertojen välillä jokainen osallistuja toteuttaa itsenäisesti kuvaustehtäviä, jotka puretaan aina seuraavalla tapaamiskerralla yhdessä keskustellen. Samalla saat arvokasta palautetta ja tukea kuval-lisen ilmaisusi laajentamiseen. Tehtävien aiheet liittyvät tavalla tai toisella luonnon kokemiseen. Niissä keskitytään tunnelmaan, ei tekniikkaan.
Tervetuloa katsomaan lähiympäristöä ja omaa elämää uudella tavalla!
Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta valokuvallisesta työskentelystä. Osallistujilla tulee olla oma kamera (myös puhelimen kamera käy hyvin).
Ohjaajana valokuvataiteilija, luontohyvinvointiohjaaja Isla Rasinkangas (www.luonnonvalo.fi). Ilmoittautuminen isla(at)luonnonvalo.fi.

Kesto: 5 x 2 tuntia, joka toinen torstai alkaen 17.3
Ryhmäkoko: 6-8
Hinta: 45 e

fb-sivulle tästä

Aikuisten värikylpy lauantaina 19.3. klo 14-16

Herätä aistisi, heittäydy hetkeen ja nauti olostasi. Päästä mielesi rennoksi, koe värit uudella tavalla ja ilmaise itseäsi vapaasti!

Aikuisten värikylpy on kokemuksellinen ja moniaistinen kuvataidetyöpaja, jossa saa myös hassutella. Värikylpyohjaaja Anne Sarja-Kolun johdatuksella tutustutaan taidemuseon näyttelyyn ja uppoudutaan värien maailmaan monin menetelmin katsellen, kokeillen, kuunnellen ja maistellen.
Varaudu värikylpyyn mukavan rennolla vaatetuksella ja pikkupyyhkeellä. Pajassa ollaan välillä myös avojaloin.

Työpajaa järjestetään myös tilauksesta klo 17-19. Se soveltuu erilaisille ryhmille, työkavereille, polttariporukoille, etkoiksi tai tyttöjen illan ohjelmaksi.

Kesto: 2 h
Ryhmäkoko: 8-10
Hinta: 10 e. Varaa paikka itselle ja ystävällesi museolehtorilta sirpa.turpeinen(at)jkl.fi

Ikimetsäimpro museossa! Leikkityöpaja aikuisille maanantaina 14.3. klo 17-20

Saako aikuinen hihittää lattialla kierien? Ja ennen kaikkea: saako niin tehdä museossa? Työpajassa ihmetellään ihmisenä oloa leikin, improteatteriharjoitusten, sanojen ja kuvien avulla. Taidemuseon ajankohtaiset näyttelyt toimivat myös innoittajamme.
Työpaja sopii aivan kaikille, niin ääneen räkättäjille kuin hiljaisemmillekin hiiviskelijöille. Tervetuloa tutkimusmatkalle luovuuden ja leikin pariin.
Osallistumismaksut lahjoitetaan vanhojen metsien suojeluun. Ikimetsä-impro on jyväskyläläissyntyinen liike, jossa yhdistyvät leikki, improteatteri, luonnonsuojelu, tarinankerronta ja ”tule sellaisena kuin olet” -ajattelu.
Ohjaajana valokuvataiteilija, luontohyvinvointiohjaaja Isla Rasinkangas (www.luonnonvalo.fi). Ilmoittautuminen isla(at)luonnonvalo.fi.

Kesto: 3 h
Hinta: Maksa mitä pystyt/haluat
Ryhmäkoko: 5-15

linkki fb-sivulle tästä

Museon syntymäpäivät Jyväskylän päivien aikana perjantaista sunnuntaihin 18.3.-20.3.

pe 18.3. klo 14 Hetki taiteelle, Leena Lokka ja Laura Korhonen viritttävät kokemaan Tommi Toijan teoksia.
klo 14-17 Avoin paja
la 19.3. klo 14-17 Synttärivärikylpy - työpaja aikuisille ja isoille lapsille
su 20.3. klo 13-14 Kitaramatinea. Jyväskylän Kitara Ensemble soittaa mm. Vivaldia kuudella kitaralla.

TILAUKSESTA:

Ryhmille järjestetään tilauksesta erilaisia työpajoja jotka sopivat niin päiväkoti-, koulu- ja opintoryhmille kuin työyhteisöille, kaveri-, synttäri- tai polttariporukoillekin.

Harlekiinin kekkerit – Lastenkutsut museossa

www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/museokasvatus/harlekiini

Aikuisten värikylpy - Voimaannu väreistä!

Grafiikan työpajat

Aisti maisema - kaupunkiretriitti

Lisätietoja: http://www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/museokasvatus/tyopajat/tilaustyopajat

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Menneet:

2016

Intuitiivinen maalauspaja aikuisille lauantaina 6.2. ja 13.2. klo 12-15

Työpajassa voit hetkeksi hiljentyä itsetutkiskeluun ja vuoropuheluun värien kanssa. Työpajassa käytetään kokeilevia maalausmenetelmiä. Aiempi kuvataiteellinen osaaminen ei ole välttämätöntä, vaan jokaisella on lupa lähteä liikkeelle etsimään ja löytämään omalla tavallaan. Voit osallistua molempiin työpajoihin tai vain yhdelle kerralle.

Ohjaajana taideohjaaja Anne Sarja-Kolu. Ilmoittautuminen: taidemuseo(at)jkl.fi

Kesto: 3 h
Ryhmäkoko: 8-10
Hinta: 20 e / työpaja tai 30 e / molemmat päivät

Tiedustelut ja tilaukset: museolehtori Sirpa Turpeinen sirpa.turpeinen(at)jkl.fi 050 542 0591

2015

Origamityöpaja lauantaina 12.12. klo 13-15

Jyväskylän Suomi-Japani yhdistys järjestää origamityöpajan Jouluisen taidebasaarin yhteydessä. Ohjaajina Manako Takahara ja Kaija Toivakka.
Työpaja on maksuton. Origamipapereita voit ostaa museokaupasta.

SHINDOVENYTTELYÄ TAIDEMUSEOSSA 1.9.-17.11. KLO 18.00-19.00

Helena Ratinen ohjaa museoshindoa taideteosten keskellä yhteensä 12 kertaa. Tarjolla on 10x kortti 80€ ja 6x kortti 60€.
Mukaan lämmin ja rento asu. Villasukat on hyvä juttu. Alustat saa museolta.
Ilmoittautuminen ohjaajalle: Helena Ratinen +358505390103, helena.ratinen@gmail.com
Lisätietoja museon näyttelyistä ja tapahtumista http://www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/nayttelyt
Jomon-Shindo on japanilainen rentoutusmenetelmä, joka sopii kaikille. Se on itsehoitoa yksin tai ryhmässä. Osa harjoituksista on sovellettu toteutettavaksi ahtaissa tiloissa, vaikkapa lentokoneessa tai työpisteen ääressä. Pukeudu lämpimästi, joustaviin vaatteisiin ja villasukkiin.

Lämpimästi tervetuloa

Jomon-Shindo-ohjaajasi Helena Ratinen
+358505390103
helena.ratinen@gmail.com

Soiva vauvojen värikylpy torstaisin 22.10., 29.10. ja 5.11.

Perheen pienimmille suunnatussa moniaistisessa kuvataidekoulussa pienokaiset pääsevät ilmaisemaan itseään kuvallisesti turvallisilla luonnonväreillä. Tuokioihin liitetään musiikillisia elementtejä kuten lauluja, loruja sekä musiikin kuuntelua.
Ryhmä1: 1–2 -vuotiaille klo 9–9.45
Ryhmä 2: 4–9 -kuukautisille klo 10–10.45
Osallistumismaksu 60 € / 3 kertaa, sisarukset 30 €

Ilmoittautuminen: 16.10. mennessä Jyväskylän taidemuseo taidemuseo@jkl.fi, ilmoita sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, vauvan ikä, mahdolliset sisarukset ja ruoka-aineallergiat.

PYHÄINPÄIVÄN INTUITIIVINEN MAALAUSPAJA AIKUISILLE LAUANTAINA JA SUNNUNTAINA 31.10. JA 1.11. KLO 12-15

Kuuden tunnin työpajassa voi hetkeksi hiljentyä itsetutkiskeluun ja vuoropuheluun värien kanssa. Käytetään kokeilevia maalausmenetelmiä. Aiempi kuvataiteellinen osaaminen ei ole välttämätöntä, vaan jokaisella on lupa lähteä liikkeelle etsimään ja löytämään omalla tavallaan.
Mukaan mahtuu 10 osallistujaa. Hinta 30 e. Ohjaajana taideohjaaja Anne Sarja-Kolu.
Ilmoittautuminen 25.10. mennessä museolehtorille sirpa.turpeinen@jkl.fi

INTUITIIVISEN KIRJOITTAMISEN INTENSIIVIKURSSI LAUANTAINA 21.11. KLO 11.00-15.00 JA LAUANTAINA 28.11. KLO 11.00-15.00

Nähdä itsensä. Kuulla itsensä. Tuntea ja tunnistaa itsensä. - Tälle itsemme kohtaamiselle annamme kurssilla aikaa ja tilaa. Kohtaamme mahdollisesti myös haasteita ja esteitä kulkiessamme omaa itseämme kohti; kohtaamme niin meitä horjuttavat ja tukevat, kuin myös nostavat ja alistavat asiat avoimesti, rehellisesti ja turvallisesti kirjoittamalla.Tunnemme elämässä tarpeeksi riittämättömyyden ja huonouden tiloja, mutta kurssilla kirjoittaessasi sinun ei tarvitse näin tuntea tai pelätä, että osaatko ylipäätään kirjoittaa itsesi itsellesi tutuksi ja läsnä olevaksi. Intuitiivinen kirjoittaminen on sinussa jo – kurssilla haemme sinulle vain tien ja kyvyn nähdä itsesi tuon kirjoittamisen sisällä. Kurssin harjoitukset avaavat sinulle prosessin, jota opit jatkamaan vielä kurssin jälkeenkin.
Tervetuloa tutustumaan itseen ja omaan tarinaasi, sanoihin sinussa tänään, eilen ja huomenna. Ohjaajana Elämäntarina- ja kirjallisuusterapiaohjaaja, FM Jarna Pihlajamäki
Mukaan mahtuu 10 kirjoittajaa. Hinta 35 e/yhteensä 8 h. Ilmoittautuminen 16.11. mennessä taidemuseo(at)jkl.fi

AVOIN PAJA PERJANTAISIN 9.10. ALKAEN KLO 12-17

Taidemuseo avaa Taika-tilan kaikille kuvan tekemisestä kiinnostuneille. Mukaan voivat tulla perheet, lapset ja isovanhemmat, koululaiset, opiskelijat, työttömät, työssä käyvät ja eläkeläiset. Paikalla on vertaisohjaaja innostamassa kokeiluun ja värileikkeihin.
Vapaa pääsy

Origamityöpaja lauantaina 12.12. klo 13-15

Jyväskylän Suomi-Japani yhdistys järjestää origamityöpajan Jouluisen taidebasaarin yhteydessä. Ohjaajina Manako Takahara ja Kaija Toivakka.
Työpaja on maksuton. Origamipapereita voit ostaa museokaupasta.

_______________________

Lisää tapahtumia: http://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/palvelukeskus/palvelut/tapahtumat

Menneet: Työpaja-arkisto

Copyright © Jyväskylän kaupunki / Jyväskylän taidemuseo 2017
» Sivun alkuun
Tietoa sivustosta

Taidemuseo Holvi
Kauppakatu 23
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4391
taidemuseo[at]jkl.fi

Grafiikkakeskus / Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4389
ratamo[at]jkl.fi

Taidemuseon toimisto
Vapaudenkatu 28
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4398
taidemuseo[at]jkl.fi