Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Koululaisen hyvinvointi

Lapsuuden ja nuoruuden aikana syntyy perusta ihmisen myöhemmälle hyvinvoinnille ja terveydelle.

Perheellä on suuri vaikutus lapsen terveyteen. Perheessä omaksutaan elintapoihin liittyviä tottumuksia, kuten terveelliset ruokatavat tai suhtautuminen liikuntaan ja päihteisiin. Perheessä muodostuu myös perusta hyvälle itsetunnolle, mikä suojaa terveyttä. Kodin lisäksi lapselle tärkeitä yhteisöjä ovat koulu sekä harrastus- ja toveriryhmät, jotka myös vaikuttavat lapsen terveyteen ja terveysvalintoihin.

Vasemmasta sivupalkista löytyy tarkempaa tietoa koululaisen hyvinvointiin liittyvistä asioista.

Koulunkäyntiin voi liittyä myös vaikeuksia. Vaikeudet voivat liittyä oppimiseen, tarkkaavuuteen, tunne-elämään tai fyysiseen vointiin. Lapsen vaikeuksien ilmaantuessa vanhemmat ovat usein neuvottomia ja huolissaan. Vanhemmat voivat helpottaa lapsen tilannetta, jos heillä on asiallista tietoa ja vinkkejä keinosta, mitä kotona voidaan tehdä.
Lapsen koulunkäynnin helpottamiseen on saatavilla apua, liittyivätpä vaikeudet oppimiseen, tarkkaavuuteen, tunne-elämään tai fyysiseen vointiin. Juuri avatuille Apua koulunkäyntiin Keski-Suomessa -nettisivuille on koottu tietoa ja vinkkejä tavoista ja menetelmistä, joilla voidaan kotikonstein helpottaa lapsen koulunkäyntiä. Sivuilla on myös tietoa, millaisia palveluja Keski-Suomessa on koulunkäynnin vaikeuksiin, jos kodin ja koulun keinot eivät yksin riitä. Sivusto helpottaa oikeaan palveluun ohjautumista. Lisätietoa löytyy täältä.

JYTE - Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus (Jyte) tuottaa perusterveydenhuollon palvelut Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten kuntien noin 140 000 asukkaalle. Erikoissairaanhoidon palveluja kuntalaiset saavat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kautta.

Etsitkö näitä?

hyvis.fi

Klikkaamalla Hyviksen banneria siirryt suoraan kirjautumaan Keski-Suomen OmaHyvis-palveluun pankkitunnuksillasi.

Linkkejä:

Banneri: maksuton ehkäisy alle 20-vuotiaille jyväskyläläisille nuorille

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje