Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Päihteet

Varhainen tunnistaminen ja puuttuminen päihteiden käytön ehkäisemiseksi ovat ensiarvoisen tärkeitä. Huolen herätessä lapsen, nuoren tai perheen hyvinvoinnista on hyvä olla yhteydessä kouluterveydenhuoltoon. Kouluterveydenhuolto toivoo avointa ja rehellistä yhteistyötä perheen kanssa.

Päihteiden käytön haitallisia seurauksia voivat olla tapaturmat, toisen satuttaminen, riidat ja harkitsemattomat seksikontaktit. Päihteiden käytön jatkuminen voi johtaa ongelmien kasaantumiseen ja väärinkäytön vaiheeseen tai riippuvuuteen. Joskus nuoren päihteiden käytön taustalla voi olla mm. masennusta tai yksinäisyyttä.

Lasten ja nuorten suhtautuminen alkoholiin ja alkoholikäyttötottumukset omaksutaan usein lähiympäristöstä. Siksi huoltajan on tärkeää miettiä omaa alkoholin käyttöään lasten ollessa paikalla. Huoltajan on hyvä keskustella lapsen ja nuoren kanssa päihteiden käytöstä jo ennen mahdollisia päihdekokeiluja.

Päihdelinkki
Nuortenlinkki

Elämä on parasta huumetta ry- neuvonta

JYTE - Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus (Jyte) tuottaa perusterveydenhuollon palvelut Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten kuntien noin 140 000 asukkaalle. Erikoissairaanhoidon palveluja kuntalaiset saavat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kautta.

Etsitkö näitä?

hyvis.fi

Klikkaamalla Hyviksen banneria siirryt suoraan kirjautumaan Keski-Suomen OmaHyvis-palveluun pankkitunnuksillasi.

Linkkejä:

Banneri: maksuton ehkäisy alle 20-vuotiaille jyväskyläläisille nuorille

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje