Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Seksuaaliterveys ja ehkäisyneuvonta

Seksuaalikasvatuksen tavoitteena on tukea ja suojella lasten ja nuorten seksuaalista kehitystä niin, että lapsi ja nuori oppii käsittelemään seksuaalisuuttaan vastuullisella, turvallisella ja tyydyttävällä tavalla. Tavoitteena on, että lapsesta ja nuoresta kehittyy omaa ja toisen seksuaalisuutta ymmärtävä, ihmisen itsemääräämisoikeutta kunnioittava ja vastuullisesti käyttäytyvä aikuinen, joka pystyy läheisiin ja lämpimiin ihmissuhteisiin ja kokee seksuaalielämänsä mahdollisimman onnellisena ja täysipainoisena.

Kasvuprosessin aikana lapsi ja nuori tarvitsee tietoa ja ohjausta, jotta hänelle kehittyy ihmiskehoon, intiimeihin suhteisiin ja seksuaalisuuteen liittyviä mielikuvia, arvoja, asenteita ja taitoja. Päätökset ja ratkaisut oman kehon hyvinvoinnista ja sen suojaamisesta ovat valintoja, joilla on merkitystä koko lapsen ja nuoren elämän ajan. Jokaisen oma seksuaalisuus on hyvin herkkää ja yksilöllistä eikä sitä aina halua jakaa muiden kanssa. Nuoren on tärkeää hyväksyä ja kunnioittaa itseään ja tarpeen tullen keskustella jonkun luotettavan aikuisen kanssa.

Kouluterveydenhuollossa oppilas voi keskustella luottamuksellisesti omaan seksuaalisuuteen liittyvistä erilaisista asioista. Kouluterveydenhuolto tarjoaa myös ehkäisyneuvonnan palveluita.

Lapsi ja seksuaalisuus
Tietoa ja tukea murrosikäisen vanhemmille
Väestöliiton nuorten sivut

JYTE - Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus (Jyte) tuottaa perusterveydenhuollon palvelut Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten kuntien noin 140 000 asukkaalle. Erikoissairaanhoidon palveluja kuntalaiset saavat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kautta.

Etsitkö näitä?

hyvis.fi

Klikkaamalla Hyviksen banneria siirryt suoraan kirjautumaan Keski-Suomen OmaHyvis-palveluun pankkitunnuksillasi.

Linkkejä:

Banneri: maksuton ehkäisy alle 20-vuotiaille jyväskyläläisille nuorille

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje