Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Koulutulokkaan kasvu ja kehitys

Koulun alkaminen on merkityksellinen vaihe lapsen elämässä. Elämänpiiri laajenee ja lapselle tulevat tärkeäksi koulutoverit ja opettaja. Lapsi myös kehittyy huomattavasti fyysisesti ja henkisesti sekä harjoittelee itsenäistymistä. Vanhemmista tämä voi tuntua haikealta, mutta lapsen kasvaessa on kuitenkin kasvettava mukana. Vanhempien merkitys lapsen kasvun ja kehityksen tukijana ei vähene, mutta tukemisen muodot muuttuvat. Tärkeää on, että vanhemmat ovat kiinnostuneita ja tietoisia lapsen päivän kulusta. Vanhemman tulee asettaa selkeät ja turvalliset rajat lapselle. Selvät säännöt tuovat lapselle turvallisuuden ja välittämisen tuntua, vaikka hän saattaa niitä vastaan protestoidakin.

Lisätietoa koulutulokkaan kasvusta ja kehityksestä sekä tukea vanhemmuuteen voi lukea MLL:n nettisivuilta.

JYTE - Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus (Jyte) tuottaa perusterveydenhuollon palvelut Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten kuntien noin 140 000 asukkaalle. Erikoissairaanhoidon palveluja kuntalaiset saavat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kautta.

Etsitkö näitä?

hyvis.fi

Klikkaamalla Hyviksen banneria siirryt suoraan kirjautumaan Keski-Suomen OmaHyvis-palveluun pankkitunnuksillasi.

Linkkejä:

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje