Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Murrosikäisen kasvu ja kehitys

Murrosikä on nopeaa kasvun ja muutoksen aikaa, jolloin lapsi muuttuu biologisen, sosiaalisen sekä tunne-elämän ja järjen kehityksen myötä pikkuhiljaa aikuiseksi. Murrosiän myllerrys ja kehossa tapahtuvat muutokset voivat saada lapsen ymmälleen. Samanikäisten lasten suuret kehityserot sekä lapsen oma kamppailu lapsuuden ja nuoruuden välimaastossa voivat hämmentää lasta.

Nuoren muuttuessa ja kasvaessa perheen vuorovaikutuskin muuttuu. Joillakin nuorilla kehitys tapahtuu tasaisesti ilman isompia kompasteluja tai yhteenottoja, toiset taas rymistelevät rajoja rankastikin. Vanhempi joutuu usein tasapainoilemaan lapsensa kasvun ja itsenäistymisen sekä turvallisten rajojen asettamisen välillä.

Lisää tietoa murrosiästä ja tukea vanhemmuuteen voi lukea Väestöliiton nettisivuilta ja MLL:n nettisivuilta.

JYTE - Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus (Jyte) tuottaa perusterveydenhuollon palvelut Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten kuntien noin 140 000 asukkaalle. Erikoissairaanhoidon palveluja kuntalaiset saavat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kautta.

Etsitkö näitä?

hyvis.fi

Klikkaamalla Hyviksen banneria siirryt suoraan kirjautumaan Keski-Suomen OmaHyvis-palveluun pankkitunnuksillasi.

Linkkejä:

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje