Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Matkailijoiden rokotukset

Koululaiset tarvitsevat matkailijoiden rokotuksia yleensä ulkomaille matkustaessaan. Koululaisen yleisimmät matkailurokotukset voidaan hoitaa kouluterveydenhuollossa.
Terveysaseman lääkäri kirjoittaa reseptin yleisimpiin matkailijoiden rokotuksiin: Hepatiitti A (Havrix), hepatiitti B (EngerixB) ja hepatiitti A+B (Twinrix), sekä puutiaisaviotulehdus (Ticovac). Maksulliset matkailijoiden rokotukset noudetaan itse apteekista. On tärkeää sopia rokotusajankohdasta etukäteen oman kouluterveydenhoitajan kanssa.

Matkailijoiden rokotusvastaanotto

Erikoisrokotukset, joita tarvitaan mm. joihinkin kaukomaihin matkustaessa, hoidetaan aina matkailijoiden rokotusvastaanotolla.

Kansallisen rokotuskortin saa Matkailijoiden rokotusvastaanotolta, hinta on 10,00 euroa.
Matkailijoiden rokotusvastaanoton toimipisteet löytyvät täältä.

Tarvittavaa rokotussuojaa voi tarkistaa myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta, josta löytyy maittainen luettelo suositeltavista ja harkittavista rokotuksista.
Lisätietoa on löydettävissä myös Matkailijan terveysoppaasta, joka on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen toimittama, suomalaisten asiantuntijoiden kanssa laadittu sähköinen käsikirja terveydenhuollon ammattilaisille, matkailijoille ja matkailualalla työskenteleville.

JYTE - Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus (Jyte) tuottaa perusterveydenhuollon palvelut Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten kuntien noin 140 000 asukkaalle. Erikoissairaanhoidon palveluja kuntalaiset saavat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kautta.

Etsitkö näitä?

hyvis.fi

Klikkaamalla Hyviksen banneria siirryt suoraan kirjautumaan Keski-Suomen OmaHyvis-palveluun pankkitunnuksillasi.

Linkkejä:

Banneri: maksuton ehkäisy alle 20-vuotiaille jyväskyläläisille nuorille

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje