Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Ensiapu

Oppilaan sairastuessa äkillisesti tai tapaturman sattuessa koulupäivän aikana otetaan yhteyttä oppilaan huoltajiin. Terveydenhoitajalla ja opettajalla on oltava huoltajan ajan tasalla olevat työ- ja kotipuhelinnumerot. Tapaturman sattuessa tulee opettajan, luokanvalvojan tai välituntivalvojan täyttää tapaturmailmoituslomake, vaikkei lääkärin hoitoa heti tarvittaisikaan. Koulun tapaturmavakuutus ei korvaa hoitoa yksityisellä lääkärillä. Tavallisesti kuljetuksista huolehtivat ensi sijassa vanhemmat.

Tavallisimmissa tapauksissa oppilasta hoidetaan koulussa (terveydenhoitaja/opettaja). Koulu vastaa oppilaasta kunnes huoltajaan on saatu yhteys ja jatkotoimista on sovittu. Lääkärinhoitoa vaativa ensiapu annetaan lähimmällä terveysasemalla tai keskussairaalassa. Vapaa-ajan tapaturmat hoidetaan oman alueen terveysasemalla.

JYTE - Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus (Jyte) tuottaa perusterveydenhuollon palvelut Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten kuntien noin 140 000 asukkaalle. Erikoissairaanhoidon palveluja kuntalaiset saavat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kautta.

Etsitkö näitä?

hyvis.fi

Klikkaamalla Hyviksen banneria siirryt suoraan kirjautumaan Keski-Suomen OmaHyvis-palveluun pankkitunnuksillasi.

Linkkejä:

Banneri: maksuton ehkäisy alle 20-vuotiaille jyväskyläläisille nuorille

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje