Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Äitiysneuvola

 Äitiysneuvolatoiminta ja siihen liittyvä palvelusuunnitelma sisältöineen pohjautuu valtakunnallisiin asetuksiin, suosituksiin ja erikoissairaanhoidon kanssa sovittuihin käytänteisiin.

Äitiysneuvolatyön perustana on naisen ja hänen perheensä tarpeista lähtevä yksilöllinen terveydenhoitosuunnitelma. Painopiste on ennaltaehkäisevässä, perheiden hyvinvointia lisäävässä työssä. Jokaisen asiakkaan kohdalla arvioidaan hoidon, tutkimusten, ohjauksen ja neuvonnan tarve yksilöllisesti. Terveydenhoitaja voi tarpeen vaatiessa ohjata äidin ns. ylimääräiselle neuvolalääkärin vastaanotolle tai suoraan äitiyspoliklinikalle keskussairaalaan.

Neuvolassa tavoitteena on turvata odottavan naisen ja syntyvän lapsen hyvinvointi terveystarkastusten, seulontatutkimusten, ohjauksen ja neuvonnan avulla. Toiminnassa painotetaan koko perheen hyvinvointia. Asiakkuus äitiysneuvolassa jatkuu synnytyksen jälkeiseen jälkitarkastukseen asti.

JYTEn ja seututerveyskeskuksen neuvolailla ja Keski-Suomen Keskussairaalalla on yhteisessä käytössä oleva terveyskertomusohjelma Effica-Äitiyshuolto. Kun ammattilaiset eri organisaatioissa käyttävät samaa ohjelmaa, raskaudesta ja synnytyksestä kirjattu tieto on heti kaikkien saavutettavissa: tiedon kulku ja siirto helpottuvat ja asiakasturvallisuus paranee.

Perhevalmennusten sähköinen ilmoittautuminen

Perhevalmennuksiin voi nyt ilmoittautua sähköisesti. Lue lisää klikkaamalla alla olevaa banneria.

JYTE - Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus (Jyte) tuottaa perusterveydenhuollon palvelut Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten kuntien noin 140 000 asukkaalle. Erikoissairaanhoidon palveluja kuntalaiset saavat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kautta.

Etsitkö näitä?

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje