Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Terveyspalvelut » Neuvolat » Äitiysneuvola » Isyyden tunnustaminen

Isyyden tunnustaminen

Tammikuun alusta isyyden voi tunnustaa jo raskausaikana neuvolassa.

Uuden isyyslain myötä isyyden voi tunnustaa neuvolassa raskausaikana 1.1.2016 alkaen. Muutoksen myötä isyys voidaan tunnustaa neuvolassa raskausviikolla 30 tapahtuvalla käynnillä. Muutos koskee vain avioliion ulkopuolella synytyviä lapsia ja heidän vanhempiaan. Jatkossa myös yhteishuoltajuudesta voi sopia neuvolassa ennakkoon samalla käynnillä, jos vanhemmat niin haluavat. Ennen muutosta isyyden on voinut tunnustaa vauvan syntymän jälkeen lastenvalvojan luona.

Muutoksen myötä isyyden tunnistaminen on asiakasystävällisempää, koska tunnustaminen voidaan tehdä neuvolakäynnin yhteydessä eikä erillistä käyntiä lastenvalvojan luona tarvita. Isyyden tunnustamisen siirtyminen neuvoloille vahvistaa isän roolia vanhempana ja lisää isien osallistumista neuvolakäynneille. Asiasta voit lukea lisää täältä.

Jos lapsen äiti ja oletettu isä eivät ole yksimielisiä isyydestä tai neuvola ei voi vastaanottaa isyyden tunnustusta, isyyden selvittäminen ja tunnustaminen toimitetaan lastenvalvojan luona kuten nykyisin. Lisätietoja isyyden tunnustamisesta lastenvalvojille ja heidän yhteystiedot löydät täältä.

Uusi 1.1.2016 voimaan tuleva isyyslaki on luettavissa täältä.

Perhevalmennusten sähköinen ilmoittautuminen

Perhevalmennuksiin voi nyt ilmoittautua sähköisesti. Lue lisää klikkaamalla alla olevaa banneria.

JYTE - Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus (Jyte) tuottaa perusterveydenhuollon palvelut Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten kuntien noin 140 000 asukkaalle. Erikoissairaanhoidon palveluja kuntalaiset saavat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kautta.

Etsitkö näitä?

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje