Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Terveyspalvelut » Neuvolat » Äitiysneuvola » Sikiöseulontatutkimukset

Sikiöseulontatutkimukset

Raskauden aikana on mahdollisuus osallistua sikiöseulontatutkimuksiin. Tutkimusohjeet ja tarvittavat lähetteet saat neuvolastasi ensimmäisellä käynnilläsi.

Seulontatutkimukset perustuvat riskianalyysiin. Mikään tutkimustulos ei voi taata tervettä vauvaa, ja kaikkia sairauksia ei voi tutkimuksin todeta. Normaali tuloskin on vain viitteellinen ja kohonnutta riskiä osoittava vastaus ei välttämättä tarkoita, että lapsella olisi joku sairaus tai vamma. Mahdollinen kehityshäiriö paljastuu vasta jatkotutkimuksissa.

Kaikissa vaiheissa vanhemmat voivat halutessaan lopettaa tutkimukset. Jos lapsella todetaan kromosomitutkimuksen perusteella jokin vaikea vamma, vanhemmilla on oikeus päättää raskauden jatkosta.

Kätilön tekemä seulontatutkimus on asiakkaalle maksuton, mutta lääkärin tekemät tutkimukset ovat maksullisia (41,70e).

Tietoa tarjottavista tutkimuksista: Sikiöseulonta Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä

Lue lisää:

THL- Opas sikiöseulonnoista

THL- Sikiöseulonnan jatkotutkimukset


Väestöliitto - Perinnöllisyys


Teratologinen tietopalvelu

JYTE - Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus (Jyte) tuottaa perusterveydenhuollon palvelut Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten kuntien noin 140 000 asukkaalle. Erikoissairaanhoidon palveluja kuntalaiset saavat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kautta.

Etsitkö näitä?

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje