Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Synnytyksen jälkeen

Synnytys ja sitä seuraavat viikot ovat mullistavia niin fyysisesti kuin henkisesti. Synnytyssaleissa on yhä useammin periaatteena se, että tervettä lasta ja äitiä ei heti eroteta toisistaan. Synnyttyään vauva nostetaan äidin vatsan päälle kyljelleen, ja siinä hän saa rauhassa hengitellä elämänsä ensimmäisiä happihenkosia.

Synnytyksen jälkeen äidillä alkaa ajanjakso, jota kutsutaan lapsivuodeajaksi. Se kestää noin 5-12 viikkoa, ja sen aikana synnyttäneen naisen elimistö toipuu raskaudesta ja synnytyksestä ja valmistautuu hoitamaan lasta. Lapsivuodeaika on täynnä henkisiä ja fyysisiä mullistuksia, ja mieliala voi heittelehtiä riemusta masentuneisuuteen ja ahdistukseen.

Syntymä on myös vauvalle valtava muutos. Vauva tarvitsee vanhemmiltaan paljon rakkautta, läheisyyttä ja huolenpitoa. Jokainen vauva on jo syntymästään lähtien oma yksilönsä.

Synnytyksen jälkeen toivomme palautetta ja kokemuksia Jyten äitiysneuvolan asiakkuudesta. Saadut palautteet auttavat kehittämään neuvolapalveluja entistäkin paremmiksi. Kyselyyn vastaaminen tapahtuu nimettömänä ja se vie aikaa muutaman minuutin.Palautteen voi käydä täyttämässä täällä.

We would like You to shear your experiences as a customer of maturnity clinics in the Health Centre of Jyväskylä Cooperation Area (Jyte). Your feedback helps as to develop the maturnity services. You can answer the questions anonymously, and it takes only a few minutes. You can answer Your feedback here.

JYTE - Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus (Jyte) tuottaa perusterveydenhuollon palvelut Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten kuntien noin 140 000 asukkaalle. Erikoissairaanhoidon palveluja kuntalaiset saavat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kautta.

Etsitkö näitä?

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje