Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Ensikäynti neuvolassa

Ensimmäinen tapaaminen neuvolaan sovitaan noin raskausviikolle 7-9. Molemmat vanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita. Ennen ensimmäistä neuvolakäyntiä käy täyttämässä äitiysneuvolan esitietolomake.

Ensikäynnillä keskustellaan perheen elämäntavoista ja terveystottumuksista. Käynnillä kartoitetaan terveystottumuksia ja keskustellaan raskauden aikaisista suosituksista ja rajoituksista liittyen päihteisiin, ravitsemukseen, liikuntaan ja tupakointiin. Ruuankäytön kyselylomakkeen voit täyttää ja tulostaa. Ota se mukaasi kun tulet ensimmäiselle neuvolakäynnille. Päihteiden haitoista raskausaikana voit lukea lisää täältä. Neuvolassa keskustellaan odottavan perheen voinnista, raskauden herättämistä tunteista ja odotuksista. Kaikki raskaana olevat ohjataan alkuraskaudessa laboratorioon verinäytteisiin.

Kaikilla raskaana olevilla on mahdollisuus osallistua vapaaehtoisiin alkuraskauden sikiöseulontatutkimuksiin ja niihin voi tutustua etukäteen.

Raskauden hoitamiseen voi vaikuttaa erilaiset sairaudet ja siitä syystä on hyvä selvittää etukäteen molempien vanhempien ja sukujen mahdolliset sairaudet.

Lisää neuvolakäynneistä:

Laaja terveystarkastus

SPR, Neuvoloiden odottavien äitien anti-D-immunoglobuliini suojaukset

THL, Meille tulee vauva

Naistalo, Raskaus ja synnytys

SPR, Neuvolanäytetutkimukset

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje