Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Terveyspalvelut » Neuvolat » Äitiysneuvola » Ultraäänitutkimukset

Ultraäänitutkimus

 Ultraäänitutkimus tehdään alkuraskaudessa raskausviikolla 11+0 – 13+6. Tutkimukset järjestetään Gravidassa, Keski-Suomen Keskussairaalassa. Lähetteen tutkimukseen saa ensimmäisellä neuvolakäynnillä.

Ultraäänitutkimuksen tarkoituksena on selvittää raskauden tarkka kesto ja arvioitu synnytysaika sekä sikiöiden lukumäärä.

Tutkimus on vaaraton ja se tehdään vatsanpeitteiden päältä. Tästä syystä vitsarakon on hyvä olla täynnä. Alkuraskaudessa ei vielä voida arvioida syntyvän lapsen terveyttä tai sukupuolta, mutta voidaan nähdä sikiön liikkeitä ja sydämen syke.

Isä tai tukihenkilö on tervetullut mukaan. Lapset eivät voi tulla mukaan lääkärintutkimushuoneseen tai seulontaultraäänitutkimuksiin.

Rakenneultraäänitutkimus on osa sikiöseulontatutkimuksia ja se tehdään sitä haluaville Keski-Suomen Keskussairaalassa raskausviikoilla 18+0 - 21+6. Ajan tutkimukseen saat alkuraskauden ultraäänitutkimuksen yhteydessä.

Lue lisää ultraäänitutkimuksista ja sikiöseulatutkimuksista Keski-Suomen sairaanhoitopiirin sivuilta.

Lisää sikiöseulontatutkimuksista:

STM, Sikiöseulonnat

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje