Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Lastenneuvola

 Lastenneuvolatarkastukset perustuvat valtakunnallisiin asetuksiin, suosituksiin ja paikallisesti sovittuihin käytänteisiin yksilöllisen tarpeen mukaan sovellettuina. Neuvolatoimintaa ovat vastaanottokäynnit ja puhelinneuvonta sekä tarvittaessa kotikäynnit.

Lastenneuvolassa edistetään alle kouluikäisten lasten ja heidän perheidensä terveyttä ja hyvinvointia. Lapsen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista kasvua ja kehitystä seurataan ja lapselle annetaan valtakunnalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet. Vanhempien voimavaroja vahvistetaan lapsilähtöisessä kasvatuksessa ja lapsen hyvässä huolenpidossa sekä oman itsensä ja parisuhteensa hoitamisessa.

Neuvolan tehtävänä on havaita lapsiperheiden erityisen tuen tarpeet mahdollisimman varhain ja ennaltaehkäistä ongelmien kasautumista järjestämällä tarkoituksenmukaista tukea ja apua. Erityistä tukea tarvitseville lapsille ja perheille tarjotaan lisäkäyntejä neuvolassa tai heidät ohjataan muihin tarkoituksenmukaisiin palveluihin. Varhaisen tuen perhohjaajat toimivat tarvittaessa perheiden tukena yhteistyössä neuvolan kanssa.

Äkillisesti sairastuneen lapsen hoidon tarpeen arvioi oman alueen sairaanhoitaja, joka antaa hoito-ohjeita ja tarvittaessa ajan lääkärille.

THL:n FinIP-pneumokokkirokotetutkimus*

Varaa aika lastenneuvolan määräaikaistarkastukseen netin kautta. Lue lisää klikkaamalla alla olevaa banneria.

JYTE - Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus (Jyte) tuottaa perusterveydenhuollon palvelut Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten kuntien noin 140 000 asukkaalle. Erikoissairaanhoidon palveluja kuntalaiset saavat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kautta.

Etsitkö näitä?

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje