Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Rokotusohjelma

Suomessa kaikilla lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus saada rokotus yhtätoista eri tautia, niiden jälkitauteja ja pitkäaikaisia haittoja vastaan. Tytöille tarjotaan lisäksi kohdunkaulan syövältä suojaava HPV-rokote. Kansallisen rokotusohjelman rokotukset ovat maksuttomia. Rokotusohjelman rokotusten kattavuus on Suomessa erinomainen. Perheet kieltäytyvät lapsuusajan rokotuksista erittäin harvoin. Jos lapsi ei ole saanut jotakin neuvolassa annettavaa rokotusta, hänen suojaansa voidaan tarvittaessa täydentää koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.

Lasten ja nuorten rokotusohjelma

Henkilölle, jolla elinolosuhteidensa vuoksi on lisääntynyt vaara saada A- tai B-hepatiittitartunta (tarttuva maksatulehdus), annetaan hepatiittirokotukset Kansanterveyslaitoksen antamien suositusten mukaisesti. HbsAg-kantajaäitien ja -isien vastasyntyneille lapsille annetaan HBV-rokote 0, 1, 2 ja 12 kuukauden ikäisenä B-hepatiittia vastaan.

Rokotusohjelman mukaiset rokotukset neuvolassa ovat perheelle maksuttomia.

Perhe voi halutessaan hankkia lapselleen omalla kustannuksellaan muita yleisiä rokotteita (mm. A- ja B-hepatiittejä sekä puutiaisaivotulehdusta vastaan). Tällöin neuvolalääkäri kirjoittaa reseptin ja terveydenhoitaja antaa rokotteen neuvolakäyntien yhteydessä tai erillisellä ajanvarausajalla.

Lisää rokotuksista:

THL, Rokottaminen

THL, Matkailijan terveysopas

JYTE, Rokotukset

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje