Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Terveyspalvelut » Neuvolat » Lastenneuvola » Määräaikaistarkastukset

Lastenneuvolan määräaikaistarkastukset

 Lapsen terveydentilan, kasvun ja kehityksen seuraaminen ja koko perheen hyvinvoinnin selvittäminen ja tukeminen ovat lastenneuvolatyön keskeisiä tehtäviä.
Työn lähtökohtana ovat lapsen ja perheen yksilöllisten tarpeiden tunnistaminen ja voimavarojen tukeminen.

Terveysneuvonnan ja tuen tarvetta kartoitetaan yhdessä perheen kanssa keskustellen, sekä erilaisten menetelmien ja kyselylomakkeiden avulla. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen lastenneuvolatyön sähköisessä käsikirjassa käsitellään laajemmin määräaikaistarkastusten ja terveysneuvonnan sisältöjä.

Ohjeellinen aikataulu määräaikaistarkastuksille lastenneuvoloissa

Jos lapsesi asioi ensimmäistä kertaa JYTE:n neuvolassa, varaa aika soittamalla neuvolaan. On tärkeää, että terveyskertomustiedot on tilattu edellisestä neuvolasta ennen tarkastusta ja perheen yhteystiedot päivitetty mahdollista yhteydenottoa ajatellen.

Lapsen 1½ vuotis- ja 4 vuotistarkastuksiin sisältyy terveydenhoitajan tekemän määräaikaistarkastuksen lisäksi neuvolalääkärin tarkastus. Lääkärikäynnille ajan antaa terveydenhoitaja neuvolakäynnin yhteydessä. Yhdestä ikävuodesta lähtien neuvola-aika on mahdollista varata sähköisesti.

Ennen lapsen 4 vuotis- ja 5 vuotistarkastusta päiväkotiin on hyvä ilmoittaa lapsen neuvolakäynnistä. Päiväkoti toimittaa neuvolaan kopion lapsen VASU:sta ja mahdolliset muut palautteet.

Lastenneuvolassa ja hammashoitoloissa on käytössä lasten määräaikaistarkastusten sähköinen ajanvaraus. Lue lisää klikkaamalla alla olevaa banneria.

JYTE - Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus (Jyte) tuottaa perusterveydenhuollon palvelut Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten kuntien noin 140 000 asukkaalle. Erikoissairaanhoidon palveluja kuntalaiset saavat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kautta.

Etsitkö näitä?

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje