Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Mielenterveys

Opiskelu on opiskelijan työtä. Elämäntilanteet, ihmissuhteet ja stressin hallinta vaikuttavat opintojen edistymiseen. Omien voimavarojen tunnistaminen on joskus vaikeaa. Mieltä painavista asioista on hyvä keskustella terveydenhoitajan tai kuraattorin kanssa. Keskustelun perusteella opiskelija ohjataan tarvittaessa esim. lääkärille, psykologille, depressiohoitajalle, nuorten päihde- ja mielenterveystyön sairaanhoitajalle (alle 18 v.) tai psykiatrian poliklinikalle.
Kriisitilanteen sattuessa voi ottaa yhteyttä Kriisikeskus Mobileen ( http://www.kriisikeskusmobile.fi/), joka on aina auki.

Opiskeluterveydenhuollon psykologin asiakastyö on psykologista ohjantaa, neuvontaa ja lyhytterapiaa, jonka tarkoitus on palauttaa ja ylläpitää opiskelijan kykyä opiskella ja/tai tehdä työtä sekä tukea nuoren itsenäistymistä.
Psykologilla käynnit ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Päihteet

Opiskeluterveydenhuoltoon voi ottaa yhteyttä, jos tarvitsee neuvoa oman tai läheisen päihteiden käytön vuoksi. Keskustelemalla oman terveydenhoitajan kanssa voi saada apua ja tietoa hoitavista tahoista.

Oppilaitoksissa on omat päihdehuollon toimintamallinsa. Tarkoituksena on löytää ne tukitoimet, joiden avulla opiskelija kykenee jatkamaan opiskeluaan.

Alle 18-vuotias opiskelija voidaan ohjata nuorten päihde- ja mielenterveystyön sairaanhoitajalle.

Yli 18-vuotiaat opiskelijat voidaan ohjata päihdehuoltoon esim. terveysasemien päihdehoitajille tai Sovatek-säätiölle.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje