Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Opiskeluympäristö

Terveydenhoitaja osallistuu oppilaitoksissa tehtäviin terveydellisten olojen selvityksiin. Tapaturmien ehkäisyssä kiinnitetään huomiota opiskeluympäristön turvallisuuteen.
Opiskelijat ovat vakuutettuja koulumatkoilla, työharjoittelussa ja oppilaitoksissa sattuvien tapaturmien varalta. Koulu- ja koulumatkatapaturmista tehdään tapaturmavakuutusilmoitus oppilaitoksen opintosihteerin kautta.

Opiskeluhuoltotyö

Opiskeluhuoltotyö on määritelty ammatillisesta koulutuksesta annetussa laissa, ja vetovastuu on lain mukaan koulutuksen järjestäjällä. Ammattikorkeakoululaki ei velvoita ammattikorkeakouluja opiskeluhuollon järjestämiseen.

Opiskeluhuollolla tarkoitetaan opiskelijan hyvän oppimisen, fyysisen ja psyykkisen terveyden sekä sosiaalisen hyvinvoinnin edistämistä ja ylläpitämistä sekä niiden edellytyksiä lisäävää toimintaa. Opiskeluhuollon tavoitteena on sekä yhteisöllisen että yksilöllisen tuen avulla luoda terve ja turvallinen oppimisympäristö, suojata mielenterveyttä, ehkäistä syrjäytymistä ja edistää opiskeluympäristön hyvinvointia. Terveydenhoitaja on mukana opiskeluhuoltoryhmässä terveydenhuollon asiantuntijana.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje