Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Rokotukset

Rokotuksia annetaan aamuvastaanotolla ilman ajanvarausta tai muiden vastaanottokäyntien yhteydessä.

Opiskeluterveydenhuollossa tehostetaan perusrokotusohjelmaan kuuluvia rokotuksia. Tarvittaessa rokotusohjelma voidaan myös aloittaa alusta tai sitä voidaan täydentää.
Omia rokotustietoja voi tiedustella sen kunnan terveysasemalta, jossa peruskoulu on käyty.
Perusrokotukset ovat kaikille maksuttomia.

Jos rokotukset on annettu suomalaisen perusrokotusohjelman mukaisesti, tulee huolehtia ainoastaan jäykkäkouristus-kurkkumätärokotuksen tehostamisesta 10 vuoden välein.
Viimeisin tehoste on annettu peruskoulussa tai armeijassa.

nettilinkki:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositus aikuisväestön rokotussuojasta

Influenssarokotukset

Influenssarokotteen saavat maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä.
Tällaisia ovat mm.
• sosiaali- ja terveydenhuoltoalan opiskelijat
• sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
• vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri
• varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset

Syksyn yleiset rokotuspäivät ovat seuraavat: 30.10.-1.11. klo 13-16. Rokotuksen voi saada Sepänkadun toimipisteessä myös toisten käyntien yhteydessä tai aamuvastaanotolla arkisin klo 8-10.30.
Käynnillä rokotetaan tarvittaessa muitakin rokotuksia ja kirjoitetaan soveltuvuustodistuksia työ- ja työharjoittelupaikkoja varten.
HUOM. Aikaa ei tule varata sähköisesti, soittamalla tai viestittämällä terveydenhoitajalle, koska ajat ja linjat ruuhkautuvat.

Matkailijoiden rokotukset

Vapaa-ajan matkojen ja ulkomaille vaihtoon lähtevien osalta rokotustarve kartoitetaan oman opiskelualan terveydenhoitajan kanssa.
Yhteyttä voi ottaa puhelimitse tai tulemalla vastaanotolle.

Tartuntavaaraan joutuvien opiskelijoiden hepatiitti B -rokotukset

Työharjoittelussa tartuntavaaraan joutuvat opiskelijat saavat hepatiitti B -rokotussarjan maksutta osana kansallista rokotusohjelmaa.
Rokotuksiin ovat oikeutettuja sekä opintonsa aloittavat että jo parhaillaan opiskelevat, mutta eivät kuitenkaan vaihto-opiskelijat.

Rokotussarja annetaan opiskeluterveydenhuollon palveluihin oikeutetuille seuraavien alojen opiskelijoille:
- terveydenhoitaja
- sairaanhoitaja
- kätilö
- laboratorioala
- lähihoitaja
- suuhygienia
- röntgenhoitaja

Sarjaan kuuluu kolme rokotetta, jotka annetaan noin 0, 1 ja 6 kk:n kohdalla. Jos on saanut aikaisemmin
Twinrix-sarjan (kolme rokotetta), Engerix B -sarjan (kolme rokotetta) tai HBVAXPRO-sarjan (kolme rokotetta), suoja hepatiitti B:tä vastaan on kunnossa.

Hepatiitti B on viruksen aiheuttama vakava ja pitkäaikainen maksatulehdus. Se tarttuu veri- ja limakalvokontaktissa.

Syksyn yleiset rokotuspäivät ovat seuraavat: 18.-20.9. klo 13-16 sekä 30.10.-1.11. klo 13-16. Rokotuksen voi saada Sepänkadun toimipisteessä myös toisten käyntien yhteydessä tai aamuvastaanotolla arkisin klo 8-10.30.
Käynnillä rokotetaan tarvittaessa muitakin rokotuksia ja kirjoitetaan soveltuvuustodistuksia työ- ja työharjoittelupaikkoja varten.
HUOM. Aikaa ei tule varata sähköisesti, soittamalla tai viestittämällä terveydenhoitajalle, koska ajat ja linjat ruuhkautuvat.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje