Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Sairaanhoito

Sepänkadun toimipisteessä on terveydenhoitajan vastaanotto ilman ajanvarausta arkisin klo 8-10.30. Toisen asteen opiskelijoiden aamuvastaanotto on katutasossa, ammattikorkeakouluopiskelijoiden 1. kerroksessa riippumatta opiskelualoista.
Lukioiden vastaanottoajat löytyvät koulujen omilta sivuilta.

Vastaanotolle voi hakeutua sairaustapauksissa, tapaturmissa, rokotusasioissa, pienissä hoitotoimenpiteissä (esim. ompeleiden poisto, korvahuuhtelu tai haavan hoito) ja sairausloma-asioissa. Opiskelijoilla on oikeus käyttää myös oman asuinalueen terveysaseman palveluita.

Sairastuessa opiskelija voi olla poissa opinnoista opettajan luvalla kolme päivää, ellei toisin ole sovittu. Sairauden pitkittyessä on mahdollista saada terveydenhoitajan kirjoittama sairauslomatodistus, mikäli kyseessä on infektiotauti. Työssäoppimis- ja työpaikkaa varten voi todistuksen tarvita jo heti ensimmäisestä sairauspäivästä lähtien.
Terveydenhoitaja arvioi sairausloman tarpeellisuuden käynnin yhteydessä. Sairauslomatodistusta ei kirjoiteta puhelimessa eikä koskaan jälkikäteen.

Koulu- ja koulumatkatapaturmista tehdään tapaturmavakuutusilmoitus oppilaitoksen opintosihteerien kautta.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje