Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Seksuaaliterveys ja raskauden ehkäisy

Terveydenhoitajan tai lääkärin kanssa on mahdollista keskustella seksuaalisuuteen liittyvistä asioista, mm. raskauden ehkäisystä, sukupuolitaudeista, seksuaalisesta suuntautumisesta, jälkiehkäisystä ja raskauden keskeytyksestä.

Opiskeluterveydenhuollossa voidaan aloittaa seuraavat ehkäisyvaihtoehdot: ehkäisypilleri, ehkäisyrengas, ehkäisylaastari ja ehkäisykapseli (Nexplanon). Kierukat laitetaan perhesuunnitteluneuvoloissa.
Myös ehkäisyn seurantakäynnit hoidetaan opiskeluterveydenhuollossa. Gynekologisen tutkimuksen tekee lääkäri vuoden sisällä hormonaalisen ehkäisyn aloittamisesta. Tarvittaessa tehdään irtosolututkimus (PAPA).

Maksutonta ehkäisyä alle 20-vuotiaille jyväskyläläisille tänä vuonna

Alle 20-vuotias jyväskyläläinen nuori on tänä vuonna 2017 oikeutettu maksuttomaan ehkäisyyn tietyin ehdoin.
Ehkäisyä tarjotaan ilmaiseksi, kun ehkäisyn tarve on olemassa eikä nuorella vielä ole käytössä kierukkaa, kapselia, ehkäisypilleriä tai muuta ehkäisyvalmistetta.

Maksuttoman ehkäisyn kesto riippuu valitusta valmisteesta eli kierukalla ehkäisyn kesto on jopa 7 vuotta, pillereitä saa käyttää ilmaiseksi 9 kk:n ajan.
Kondomeja on saatavilla terveydenhoitajan vastaanottokäynneillä.

Maksuton ehkäisy on kokeilu, joka kestää maksimissaan vuoden 2017 loppuun. Lisätietoja saa oman opiskelualan terveydenhoitajalta tai aamuvastaanotolta.

---

Raskauden keskeytykseen liittyvissä asioissa saat ohjauksen ja lähetteen tarvittaviin tutkimuksiin opiskeluterveydenhuollosta.

Opiskeluterveydenhuollossa työskentelee myös kaksi seksuaalineuvojan pätevyyden saanutta terveydenhoitajaa.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje