Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Terveystarkastus

Opiskelijoille tarjotaan mahdollisuutta terveydenhoitajan tekemään terveystarkastukseen opiskeluaikana. Terveystarkastukseen varataan aika terveydenhoitajalta. AMK-opiskelijat, HUMAKin opiskelijat sekä Aikuisopiston opiskelijat voivat varata ajan myös sähköisesti, kts. Ajanvaraus.

Tarkastuksessa kartoitetaan opiskelijan fyysistä ja psyykkistä terveydentilaa sekä tarvittaessa tarkastetaan näkö, kuulo, pituus, paino, verenpaine ja rokotukset. Lisäksi keskustellaan terveyteen, opiskeluun ja ihmissuhteisiin liittyvistä asioista sekä ammattiin liittyvistä terveydellisistä riskeistä. Tarvittaessa opiskelija voidaan ohjata lääkärin vastaanotolle, erityistyöntekijöille tai laboratoriokokeisiin.

Kutsuntatarkastus

Jyväskylässä kirjoilla oleville kutsuntaikäisille pojille tehdään kutsuntaterveystarkastus. Sisältö on osittain vastaavanlainen kuin edellä mainittu terveystarkastus. Kutsuntaikäiset käyvät aina myös lääkärin tarkastuksessa.

Sairauslomatodistus

Sairastuessa opiskelija voi olla poissa opinnoista opettajan luvalla kolme päivää, ellei toisin ole sovittu. Sairauden pitkittyessä on mahdollista saada terveydenhoitajan kirjoittama sairauslomatodistus, mikäli kyseessä on infektiotauti. Työssäoppimis- ja työpaikkaa varten voi todistuksen tarvita jo heti ensimmäisestä sairauspäivästä lähtien.
Terveydenhoitaja arvioi sairausloman tarpeellisuuden käynnin yhteydessä. Sairauslomatodistusta ei kirjoiteta puhelimessa eikä koskaan jälkikäteen.

Sepänkadun toimipisteessä sairauslomatodistuksia kirjoitetaan terveydenhoitajan vastaanotolla arkisin klo 8-10.30. Lukioilla on omat vastaanottoajat.

Selvitys terveydentilasta tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi (salmonellatodistus)

Jos opiskelualalla tai työpaikalla tarvitaan selvitystä tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi (salmonellatodistus), tulee ottaa yhteys omaan terveydenhoitajaan. Terveydenhoitaja arvioi salmonellanäytteen tarpeellisuuden.

Nuorison terveystodistus

Nuorison terveystodistus kirjoitetaan opiskeluterveydenhuollossa vain terveystarkastuksen yhteydessä, mikäli sitä ei ole aiemmin tehty.

Todistus ajokorttia varten

Todistuksen ajokorttia varten voi saada joko opiskeluterveydenhuollosta (resurssien mukaan), terveysasemalta, autokoulusta tai yksityiseltä lääkäriasemalta. Lääkäri kirjoittaa todistuksen, joka on maksullinen.

Muista lääkärintodistuksista ja lausunnoista tiedustelut terveydenhoitajalta.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje