Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Palvelut eri-ikäisille

Lasta odottava perhe

Lasta odottavan perheen vanhempien suu on hyvä tarkastaa ja hoitaa kuntoon ennen lapsen syntymää, sillä suun bakteerit ovat syljen välityksellä tarttuvia.

Ensimmäistä lastaan odottavat vanhemmat voivat varata ajan suuhygienistille suun hoidon tarpeen arvioon ja terveysneuvontakäynnille. Kyseinen käynti on vanhemmille maksuton, mikäli muita toimenpiteitä ei tehdä. Tarvittaessa suuhygienisti varaa ajan esimerkiksi hammaskiven poistoon tai hammaslääkärille jatkohoitoon. Hoito on tällöin maksullista.

Myös muut odottavat vanhemmat voivat varata ajan suuhygienistille. Hoito on maksullista.
Ajanvaraus
Hoitomaksut
Raskaus ja suun terveys *
Vauvan suun terveys *

Alle kouluikäiset

Alle kouluikäisille tehdään suun terveystarkastus 1-, 3- ja 5-vuotiaana. Tarkastuksia voidaan tehdä useamminkin lapsen yksilölliseen hoidon tarpeeseen perustuen. Vanhemmat voivat varata tarkastusajan sähköisen asiointipalvelun kautta 1 kk ennen ja 8 kk jälkeen syntymäkuukauden. Sisäänkirjautumiseen tarvitaan verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Hammashoitolasta ei lähetetä erillistä kutsua.
Ajan voi varata myös soittamalla ajanvaraukseen.
Lasten määräaikaistarkastusten sähköinen ajanvaraus
Alle kouluikäisen terve suu ja hampaat *

Koululaiset

Koululaisten suun terveystarkastukset tehdään 1., 3., 5. ja 8. luokalla. Kutsu määräaikaistarkastuksiin lähetetään postitse kotiin.
Alle 12-vuotiaiden lasten vanhemmat voivat tarkistaa, siirtää ja perua ajan sähköisen asiointipalvelun kautta. Sisäänkirjautumiseen tarvitaan verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne.

Koululaisten ja nuorten terve suu ja puhtaat hampaat *

Koululaisten tarkastuksia tehdään myös liikkuvassa yksikössä eli Suupirssissä.

Opiskelijat

Opiskelijat (lukio, ammattikoulu, amk) saavat kerran opiskelunsa aikana suun terveystarkastuksen opiskelupaikkakunnallaan. Opiskelijat varaavat itse ajan ajanvarauksesta. 18 vuotta täyttäneen käynnistä veloitetaan asetuksen mukaiset hoitomaksut.

Alle 18-vuotiaille hoito on maksutonta. 15 vuotta täyttäneiden perumattomasta hoitoajasta peritään asetuksen mukainen maksu.

Vinkit nuorelle, miten pitää suu terveenä *

Aikuiset

Aikuisten hoidon tarve arvioidaan ajanvarauksen yhteydessä. Hoitosuunnitelma perustuu hoidon tarpeeseen ja se vaatii myös asiakkaalta sitoutumista suun omahoitoon. Ajan voi varata soittamalla ajanvaraukseen. Yli 18-vuotiaat voivat varata kiireettömän ajan suuhygienistille esimerkiksi hoidon tarpeen arvioon, hammaskiven poistoon tai omahoidon ohjaukseen sähköisen asiointipalvelun kautta.
Vinkit aikuiselle, miten pitää suu terveenä *

Sotaveteraanit

Jyväskyläläiset, hankasalmelaiset ja uuraislaiset sotiemme rintamasotilastunnuksen, rintamapalvelustunnuksen, rintamatunnuksen tai veteraanitunnuksen omaavat tai miinanraivaustehtäviin osallistuneet henkilöt vapautetaan kaikista suun terveydenhuollon asiakasmaksuista sekä protetiikan hammaslaboratoriomaksuista kuluvana vuonna 2018. Perusturvalautakunnan päätös ei koske rauhanturvaajia, joilla on veteraanitunnus.

Rintamaveteraanien ja miinanraivaajien hammashoidon korvaaminen *
Ikääntyneiden suun terveys *

Lastenneuvolassa ja hammashoitoloissa on käytössä lasten määräaikaistarkastusten sähköinen ajanvaraus. Lue lisää klikkaamalla alla olevaa banneria.

JYTE - Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus (Jyte) tuottaa perusterveydenhuollon palvelut Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten kuntien noin 140 000 asukkaalle. Erikoissairaanhoidon palveluja kuntalaiset saavat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kautta.

Etsitkö näitä?

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje