Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Omahoitoa, terveysneuvoja ja hoito-ohjeita

Omahoito-opas

Omahoito on omasta hyvinvoinnista huolehtimista sekä sairauksien ennaltaehkäisyä ja -hoitoa. Terveeksi kotikonstein -oppaaseen olemme koonneet tavallisimpien kotona hoidettavien sairauksien ja niiden oireiden sekä tapaturmien hoito-ohjeita.

Suun hoidon ongelmatilanteissa saat ohjeita Suun terveydenhoidon omahoito -oppaasta.

Luotettavaa tietoa netissä

Terveyskirjasto

Terveyskirjasto* on valtakunnallinen Lääkäriseura Duodecimin ylläpitämä sivusto, joka tarjoaa luotettavaa tietoa yleisimpien sairauksien hoidosta. Hakusanojen avulla löydät perustiedot hakemastasi sairaudesta ja tiedon siitä, milloin pitää hakeutua lääkäriin.

100 kysymystä lastenlääkärille* -kirjassa käsitellään tavallisimpia lasten sairauksia ja kysymyksiä, jotka usein tulevat esille lastenlääkärin vastaanotolla.

Hyvää tietoa löytyy myös Terveyskirjaston lääkeoppaasta*, laboratoriotutkimusten tulkinta* -sivustolta ja ensiapuoppaasta*.

Käypä hoito

Käypä hoito -sivujen* potilasversioissa on kerrottu yleiskielellä eri sairauksien oireista ja hoidosta. Tekstit eivät korvaa lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen arviota yksittäisen potilaan hoidosta, mutta auttavat toteuttamaan omahoitoa silloin kuin se on mahdollista.

Omahoitopolut

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) Omahoitopolut-sivulla on tietoa ja testejä terveydestä ja hyvinvoinnista. Omahoitopolut.fi*

Omahoitolomakkeet

Lomakkeita voi käyttää omahoidon toteuttamisen apuna. Muista ottaa täytetyt lomakkeet mukaan lääkärin tai hoitajan vastaanotolle.

Sähköinen asiointi

Hyvis.fi (Keski-Suomi)

Kirjautumalla Omahyvis-palveluun voit asioida turvallisesti esimerkiksi oman terveysaseman asiantuntijoiden kanssa. Kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Hyvis.fi Keski-Suomi*

Kanta.fi

Valtakunnallisilla Kanta-sivuilla voit tarkastella omia resepti- ja potilastietojasi Omakanta-palvelussa. Kanta-palvelussa voi myös lähettää reseptin uusimispyynnön terveydenhuoltoon. Omakanta-palveluun kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Kanta.fi*

Arkeen Voimaa -ryhmät pitkäaikaissairaille

Arkeen Voimaa -ryhmästä saat tukea pitkäaikaissairauden oireiden hallintaan ja arjen sujuvuuteen. Osallistujia autetaan tekemään myönteisiä muutoksia elämässään ja pitämään niitä yllä. Ryhmässä ei keskitytä yksittäisiin sairauksiin, vaan harjoitellaan yhdessä erilaisia itsehoidon työkaluja. Käsiteltäviä aiheita ovat mm. kipu, liikkuminen, terveyttä edistävä syöminen, uni, hankalat tunteet ja vuorovaikutus.

Arkeen Voimaa -ryhmä kokoontuu 6 kertaa, kerran viikossa iltapäivisin tai klo 16 jälkeen. Ryhmiä ohjaavat vapaaehtoiset vertaisohjaajat. Osallistuminen on maksutonta. Ryhmään voi osallistua myös läheinen.

Lisätietoa ryhmien toiminnasta Arkeen Voimaa -nettisivuilta*. Jyväskylän ryhmien tiedustelut ja ilmoittautumiset Sari Välimäelle, p. 014 266 7739.

JYTE - Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus (Jyte) tuottaa perusterveydenhuollon palvelut Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten kuntien noin 140 000 asukkaalle. Erikoissairaanhoidon palveluja kuntalaiset saavat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kautta.

Etsitkö näitä?

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje