Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Terveyspalvelut » Valinnanvapauskokeilu » Tilaisuudet ja materiaalit

Tilaisuudet ja materiaalit

Tältä sivulta löydät valinnanvapauskokeiluun liittyvää materiaalia ja tietoa tulevista tapahtumista.

Kuntalaistilaisuudet kokeilualueiden asukkaille 2018

Mitä palveluja kokeilu koskee? Miten teen valinnan? Maksavatko palvelut enemmän? Mitä tarkoittaa sosiaaliohjaus?

Valinnanvapauden vaihtoehtoja esiteltiin kaikille avoimissa kuntalaistilaisuuksissa keskiviikkona 10.1. Palokan yhtenäiskoulussa, torstaina 11.1. Vaajakosken yhtenäiskoulussa, tiistaina 16.1. ja 23.1. Jyväskylän ammattiopiston Kukkulan kampuksella, torstaina 18.1. Hankasalmen Monitoimitalossa ja torstaina 25.1. Uuraisten seurakuntakodissa.

Palveluntuottajien tilaisuudet

Valinnanvapauskokeilun palveluntuottajien tuottajatilaisuus 7.12.: kokeilun laajentaminen

Tilaisuus järjestettiin 7.12. klo 13–15 Jyväskylän kaupungintalon juhlasalissa nykyisille valinnanvapauskokeilussa mukana oleville palveluntuottajille, kaupungin omille tuottajille sekä tuottajaksi ryhtymistä harkitseville palveluntuottajille.

Tilaisuuden materiaalit:

Valinnanvapauskokeilun palveluntuottajien tuottajatilaisuus 12.10.: kokeilun laajentaminen

Tilaisuus järjestettiin 12.10.2017 Hotelli Alexandrassa nykyisille valinnanvapauskokeilussa mukana oleville palveluntuottajille, kaupungin omille tuottajille sekä tuottajaksi ryhtymistä harkitseville palveluntuottajille.

Tilaisuuden materiaalit:

Soteuttamot

Soteuttamo 13.6.2018 klo 12–16: Äly kohtaa ihmisen

Tulevaisuudessa tekoäly reagoi ihmisen hyvinvointiin, seuraa ja analysoi tuotettua dataa, antaa ohjeita ja suosituksia kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Tekoäly opastaa esimerkiksi hoidon suunnittelussa tai päätöksenteossa. Soteuttamossa kuulemme, kuinka datatalous vaikuttaa terveyden ja hyvinvoinnin ekosysteemin rakentumiseen. Miten yksittäinen yritys voi käyttää teknologioita palveluiden tuottamisessa? Mitä tarkoittaa yksilökeskeinen palveluekosysteemi? Ja vaikka tekoäly tulevaisuudessa helpottaakin työtä, louhii dataa ja tekee suosituksia, ihminen kuitenkin tekee päätökset omasta hyvinvoinnistaan jatkossakin.

Soteuttamo järjestetään Jyväskylän yliopiston Agorassa, Auditorio 2, Mattilanniemi 2

Ohjelma:

klo 12.00 Aloitus, tervetuloa! Pekka Neittaanmäki, IT-tiedekunta, Jyväskylän yliopisto
klo 12.10 Tekoälystä uutta elinvoimaa ja hyvinvointia Suomelle ja Euroopalle, Pekka Sivonen, Business Finland
klo 12.50 Kenen äly sinua hoitaa 2030-luvulla? Jukka Ruponen, IBM
klo 13.20 Miten yritys voi käyttää IBM:n teknologioita ja palveluja oman liiketoimintansa kehittämisessä? Mikko Ahonen,
Sweetlakes Oy
klo 13.40 Terveyden ja hyvinvoinnin tekoälyratkaisut, Minna Silvennoinen ja Karoliina Talvitie- Lamberg, IT-tiedekunta,
Jyväskylän yliopisto
klo 14.10 Kahvitauko (Brella -tapaamiset sekä tekoälypohjaisten demojen esittely Agoran aulassa.)
klo 15.00 Health 3.0 – yksilökeskeinen palveluekosysteemi, Madis Tiik, vanhempi neuvonantaja, Sitra
klo 15.30 Mobiilit ratkaisut- lisää nopeutta, tehokkuutta ja tietoa, Petteri Sveins, asiantuntija, sote-palvelut, Kotopro Oy
klo 15.45 Loppuyhteenveto, Mika Kataikko, Jyväskylän kaupunki

Soteuttamo järjestetään yhteistyössä Business Jyväskylän, Sitran, Business Finlandin, Jyväskylän yliopiston IT-tiedekunnan ja IBM:n kanssa. Tilaisuudesta tallennetaan tilatallenne Jyväskylän yliopiston moniviestimeen.

Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista. Linkki ilmoittautumiseen*

Soteuttamo 28.5.2018 klo 12–15.45: Valinnanvapauden tietojärjestelmät ja Kanta

Tuleva sote- ja maakuntauudistus, siihen liittyvät ICT-ratkaisut, turvallinen digitalisaatio, Kanta ja Omakanta. Törmäämme näihin termeihin ja käsitteisiin päivittäin, mutta mitä ne tarkoittavat käytännössä?

Kanta ja tietojärjestelmät -Soteuttamon tavoitteena on vastata mm. seuraaviin kysymyksiin: Millainen on kansallisten tietojärjestelmäratkaisujen kokonaiskuva? Mitä kantapalvelut tarkoittavat eri kohderyhmien näkökulmasta, ja kuinka eri tahot hyödyntävät Kanta-palveluita toiminnassaan tulevaisuudessa? Tilaisuudessa käsitellään myös palveluntuottajien liittymistä Kanta-palveluihin sekä turvallisen digitalisaation teemaa. Voit seurata Soteuttamoa myös verkossa*

Soteuttamo järjestetään Jyväskylän kaupungintalon juhlasalissa (Vapaudenkatu 32).

Ohjelma:

  • klo 12.00 Tervetuloa
  • klo 12.20 Alustus aiheeseen, Harri Hyvönen, Sotedigi Oy
  • klo 12.35 Kelan tuottamat valinnanvapauden tietojärjestelmät, Hanna Varis, Kela
  • klo 13.30 Kahvitauko
  • klo 14.00 SOTE-ympäristön ICT ja turvallisuus, Juhana Suurnäkki, Relator
  • klo 14.30 Sote- ja maakuntauudistuksen vaikutukset Kanta-palveluun, Erja Vornanen, Kela
  • klo 15.15 Yrityspuheenvuoro, Susanna Antikainen, FysioCenter Jyväskylä Oy
  • klo 15.35 Lopetussanat ja yhteenveto
  • klo 15.45 Tilaisuus päättyy

Tervetuloa! Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista. Linkki ilmoittautumiseen*

Jos seuraat Soteuttamoa verkon välityksellä, linkin saat ilmoittautumalla tästä linkistä*

Soteuttamo Networking 21.5.2018 klo 18–20

Tervetuloa viettämään rentoa Soteuttamo Networking -iltaa mielenkiintoisen paneelin kera: miten sote/valinnanvapaus muuttaa käsitystämme tietojohtamisesta ja kilpailukyvystä? Tarjolla
verkostoitumisen ja ohjelman lisäksi coctailpaloja sekä virvokkeita. Tilaisuus järjestetään Ravintola Fiilussa, joka sijaitsee heti Paviljongin kongressisisäänkäyntiä vastapäätä, Innova 1, 2. krs (Piippukatu 11).

Ohjelma:

Klo 18.00–18.10 Avaus, johtaja Antti Kivelä, Sitra
Klo 18.10–18.40 Paneelikeskustelu kilpailukyvystä, moderaattorina johtava asiantuntija Jukka Vahti, Sitra. Panelistit: Anu Väänänen, aluejohtaja, Terveystalo Jyväskylä; Janne Forsberg,
yrittäjä, Suomen Kunnanlääkärit Oy; Anu Mutka, palvelujohtaja, perusturvan toimiala, Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus; Emmi Hyvönen, hallinto- ja viestintäpäällikkö, Jyväskylän
kaupunki
Klo 18.45–20.00 Vapaata verkostoitumista ja Brella speed matching

Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumista. Linkki ilmoittautumiseen*

Soteuttamo Roadshow -starttitapahtuma 9.10.2017

Mikä on brändin merkitys yrityksen laajentuessa, millaiset verkostot auttavat liiketoiminnassa ja ennen kaikkea mitä sotelle kuuluu valinnanvapauspaikkakunnilla? Soteuttamo Roadshown starttipäivä toteutettiin yhteistyössä Sitran ja Jyväskylän kaupungin valinnanvapauskokeilun sekä Hyvinvoinnista elinvoimaa -hankkeen kanssa.

Klinikkatyöpajoissa pääsi kurkistamaan pinnan alle palvelumuotoilun, vaikuttavuuden tai ennakoinnin työkaluihin sekä tutustumaan startupien demoalueeseen, verkottumaan ja tapaamaan muita toimijoita. Soteuttamo Roadshow -tapahtumien tavoitteena on rikastaa alueellisten sote-toimijoiden verkostoja alue-, sektori- ja jopa toimialarajat ylittävien kohtaamisten kautta.

Palvelut asiakaslähtöisemmiksi: Soteuttamo-teematilaisuudet syksyllä 2017

Jyväskylän kaupunki toteuttaa Hyvinvoinnista elinvoimaa -hankkeen puitteissa aktivointitilaisuuksia, jotka kulkevat nimellä Soteuttamo. Järjestimme kolme samansisältöistä tilaisuutta Jyväskylän Wanhalla Fredalla (Yliopistonkatu 11) 24.8., 6.9. ja 7.9. Soteuttamo on sosiaali- ja terveysalan uudistamisen ja verkostojen kehittämisen työkalupakki, joka edistää ekosysteemiajattelua sotessa. Soteuttamon nettisivut

Tilaisuuden tavoitteena oli antaa osallistujille käytännön kuva mistä palveluiden tuotteistamisessa ja suunnitellussa on kysymys. Keskiössä päivässä olivat osallistavat menetelmät, kuten visuaalisuus, vuorovaikutus ja vaikuttamisen mahdollisuus. Kehitettävää palvelua tarkastellaan asiakkaiden tarpeiden, toiveiden ja tavoitteiden kautta. Palvelukehittämisen taustalla on, että palvelu olisi mahdollisimman yhdenmukaista ja tasalaatuista, sujuvaa sekä oikein mitoitettua.

Teematilaisuudet oli suunnattu kaikille toimijoille (järjestöt, yritykset sekä kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajille), joilla on halu kehittää toimintaansa asiakaslähtöisemmäksi. Tavoitteena oli kirkastaa toimijoiden valmiuksia tuottaa toimivia ja asiakas- sekä ihmislähtöisiä palveluita. Kouluttajana tilaisuudessa toimi palvelumuotoilun asiantuntija ja palvelumuotoilukirjan kirjoittaja Juha Tuulaniemi.

Yritysten Soteuttamo-verkostoitumistilaisuus 6.6.2017

Asiakkaiden tekemät valinnat ohjaavat voimakkaasti tulevaisuuden sote-palveluiden ja toimijakentän kehittymistä. Yrityksille kohdennettu Soteuttamo-tilaisuus järjestettiin toimijoille, jotka haluavat olla mukana valmistautumassa tähän sosiaali- ja terveyspalveluiden suureen muutokseen. Koska tulevaisuudessa palveluja tuotetaan yhä enemmän myös verkostomaisesti, nousevat verkostojen rakentaminen, asiakkaan palveluketjun ymmärtäminen ja nopea reagoimiskyky keskeisiksi kilpailutekijöiksi. Tulevaisuuden sote rakennetaan yhdessä!

Valinnanvapauskokeilun tuottajatilaisuus 4.5.2017

Tilaisuus järjestettiin Jyväskylän valinnanvapauskokeilusta ja siinä palveluntuottajina toimimisesta kiinnostuneille yrityksille ja järjestöille. Tilaisuudessa käytiin läpi valinnanvapauskokeilun sisältöä, palveluiden tuottamista ja kokeilun sääntökirjaa tähän mennessä saatujen käytännön kokemuksien valossa. Valinnanvapauskokeilun palvelupaketti sisältää avosairaanhoidon ja sosiaaliohjauksen palvelut.

Järjestötoimijoiden Soteuttamo-tilaisuus 2.5.2017

Tilaisuus järjestettiin järjestötoimijoille, jotka haluavat yhdessä pohtia omaa rooliaan tulevaisuuden palvelutuotannossa. Tavoitteena oli verkottaa järjestötoimijoita Jyväskylän kaupungin valinnanvapauskokeilussa mukana olevien julkisten terveysasemien kanssa.

Kuntalaistilaisuudet kokeilualueiden asukkaille 2017

13.2. Huhtasuolla, 14.2. keskustassa ja 15.2. Kuokkalassa esiteltiin valinnanvapauskokeilun sisältöä ja valinnan tekemistä sekä vastattiin asukkaiden kysymyksiin.

Valinnanvapauskokeilun tuottajatilaisuus 13.1.2017

Materiaalit

Jos tarvitset tilaisuuksissa esiteltyjä materiaaleja käyttöösi, ota yhteyttä valinnanvapauskokeilun projektipäällikkö Riitta Pylväseen, riitta.pylvanen(at)jkl.fi

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje