Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Terveyspalvelut » Varaa aika netissä

Varaa aika netissä

Voit varata ajan seuraaviin Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksen (Jyte) palveluihin sähköisessä asiointipalvelussamme (OmaHyvis).

Ajanavaraukseen kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Kirjaudu ajanvaraukseen*

Sairaanhoitajan vastaanotto

Voit varata terveysaseman sairaanhoitajan vastaanottoajan rokotusta, ompeleiden/hakasten poistoa, lasten hoitolomatodistusta (työnantajalle annettava todistus lapsen sairastumisesta) ja aikuisten infektiosairauslomaa varten. Vanhemmat voivat varata netissä ajan myös alle 12-vuotiaalle lapselleen. Sähköisesti varattavan ajan pituus on 15 minuuttia. Vastaanoton sairaanhoitaja ei välttämättä ole oman alueesi sairaanhoitaja.

Sairaanhoitaja voi kirjoittaa sairausloman useita infektiosairauksia varten, kuten flunssa ja influenssa, nuha, lämpöily/kuume, kurkkukipu, nielutulehdus, vatsatauti ja ripuli, oksentelu, silmätulehdus, märkärupi ja rokkotaudit sekä kuukautiskipuihin ja diagnosoituun migreenipäänsärkyyn. Muissa tapauksissa varaa aika lääkärin vastaanotolle soittamalla oman terveysaseman ajanvarausnumeroon. Huom! Sairaanhoitaja ei voi jatkaa lääkärin aloittamaa sairauslomaa. Terveysasemien sivut

Netissä tehdyn ajanvarauksen voit myös siirtää tai perua itse. Varattu aika tulisi perua 24 tuntia ennen hoitoaikaa, jotta voimme antaa vastaanottoajat niitä tarvitseville. Aikoja voi olla varattuna ainoastaan yksi kerrallaan.

Huom! Osa rokotuksista on hankittava reseptillä ennen vastaanotolle tulemista. Tetanus-, polio- ja MPR-rokotuksia varten ei tarvita reseptiä. Täytä OmaHyviksen yhteydenottolomake ja ilmoita tarvittava rokote. Reseptin saamisen jälkeen voit varata rokotusajan netissä. Yhteydenottolomakkeiden sivu

Lääkärin vastaanotto

Jyväskylän keskustan terveysaseman asiakas voi varata ajan lääkärille luomen näyttöä varten (10 min), alle 70-vuotiaan terveystarkastukseen ajokorttitodistusta varten (20 min) tai korvatulehduksen jälkitarkastukseen (20 min).

Ajan voi varata myös alle 12-vuotiaalle lapselle, jos huoltajatiedot on merkitty potilastietojärjestelmään. Palvelun kautta voit myös siirtää tai perua varauksen. Aikoja voi olla varattuna ainoastaan yksi kerrallaan.

Huom. Ajokorttitarkastus tulee varata puhelimitse tai terveysasemalla, jos sinulla on pitkäaikaista lääkehoitoa vaativa sairaus. Näin voimme varata tarkastukselle riittävän ajan.

Hammashoitolat ja suun terveydenhuolto

Voit tarkistaa ja perua oman ajanvarauksesi. Poikkeuksena ovat Suu kerralla kuntoon -toimintamallin (Jyme), oikomishoidon, suukirurgian sekä osaksi kliinisen erikoishoidon ajanvaraukset.

Alle 12-vuotiaan lapsen huoltaja voi tarkistaa ja perua lapsensa ajanvarauksia, jos huoltajatiedot on merkitty potilastietojärjestelmään. Huoltajat voivat varata ja siirtää lapselleen varatun suuhygienistin vastaanottoajan kutsukirjeen saavuttua. Samoin kliinisestä erikoishoidosta kutsun saaneiden alle 12-vuotiaiden ja yli 18-vuotiaiden konsultaatioaikojen varaaminen, siirto ja peruminen onnistuvat sähköisesti, mikäli kutsukirjeessä on maininta asiasta.

1-, 3- ja 5-vuotiaiden hammashoidon määräaikaistarkastukset

Lapsen huoltaja voi lapsen puolesta varata aikoja määräaikaistarkastuksiin. Huoltajan tietojen tulee olla kirjattuna potilastietojärjestelmään lapsen perustietoihin.

  • Voit varata ajan määräaikaistarkastukseen 1 kk ennen ja 8 kk jälkeen lapsen syntymäkuukauden.
  • Kehotuksen varata ajan saat neuvolasta. Hammashoitolasta ei lähetetä erillistä kutsua.
  • Voit siirtää varaamasi ajan johonkin toiseen ajankohtaan.
  • Voit perua varaamasi ajan. Huom! Peruttuasi ajan, et voi enää varata uutta aikaa netissä, vaan sinun täytyy soittaa lapsesi hammashoitolan ajanvaraukseen.

Huom. Kirjautuessasi palveluun, näet myös itsellesi ja muille lapsillesi varatut hammashoidon hoitoajat. Voit siirtää ja perua vain alle kouluikäisten lasten määräaikaistarkastusten vastaanottoaikoja asiointipalvelun kautta. Muut vastaanottoaikoihin liittyvät muutokset tulee hoitaa suun terveydenhuollon puhelinajanvarauksen kautta. Hammashoitoloiden ajanvarauksen yhteystiedot

Kouluterveydenhuolto

Kouluikäisen lapsen huoltaja voi varata lapsen puolesta ajan kouluterveydenhoitajalle

  • kouluuntulotarkastukseen 1. luokan aloittavalle lapselle
  • 5.-luokkalaisen terveystarkastukseen

Kesäajan tarkastukset on tarkoitettu vain ensimmäisen luokan aloittaville lapsille.

Lapsen huoltaja voi myös siirtää tai perua varaamiaan kouluterveydenhoitajan aikoja sekä täyttää sähköisen esitietolomakkeen lapsen tarkastusta varten. Lapsen ajanvaraukset ja -oikeudet näkyvät palvelussa kirjautumisen jälkeen, jos tietosi on kirjattu potilastietojärjestelmään lapsen huoltajatietoihin.

Huom. Kirjautuessasi palveluun näet myös itsellesi ja muille lapsillesi mahdollisesti varatut hoitoajat. Muut kuin yllä mainitut vastaanottoaikoihin liittyvät muutokset on hoidettava soittamalla kouluterveydenhuollon puhelinajanvaraukseen. Kouluterveydenhuollon sivut

Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajan nettiajanvarausta voivat käyttää Jyväskylän aikuisopiston, JAMK:n ja HUMAK:n keskisuomalaiset opiskelijat. Vastaanottoajan voi sähköisesti varata, siirtää ja perua terveystarkastukseen, ehkäisyneuvontaan ja rokotuskäynneille sekä keskusteluun esimerkiksi päihde- ja mielenterveysasioihin liittyen. Lääkärin vastaanottoaikoja ei voi varata sähköisesti.

Kokemusasiantuntijan vertaisvastaanotto

Voit varata ajan kokemusasiantuntijan vertaisvastaanotolle. Vastaanotto on Keskustan terveysasemalla torstaisin kello 9–14.30.

Oma sairastuminen, pitkäaikaissairaus, läheisen sairaus, yksinäisyys, omaishoitajana toimiminen, työttömyys ja niistä aiheutuvat haasteet ovat asioita, joita voi käsitellä luottamuksellisesti keskustellen kokemusasiantuntijan vertaisvastaanotolla. Kaikki keskustelut ja toiminnot lähtevät asiakkaiden omista tarpeista eikä asiakkaan sairaus- tai kokemustaustalla ole vastaanoton kannalta merkitystä. Kokemusasiantuntija ei ole terveydenhuollon ammattilainen ja häntä sitoo vaitiolovelvollisuus. Kokemusasiantuntijan vastaanoton sivut (Keski-Suomen sairaanhoitopiiri)*

Kuntoutuksen ja erikoisvastaanottojen ajanvaraus

Diabeteshoitaja

Tyypin 1 diabeetikot ja tyypin 2 insuliinihoitoiset diabeetikot: voit varata ajan netissä Jyväskylän keskustan, Kyllön, Palokan ja Vaajakosken terveysasemien diabeteshoitajan vastaanotolle. Asiointipalvelussa varatun ajan voit myös perua tai siirtää itse. Jos olet uusi diabeetikko (vasta sairastunut tai paikkakunnalle juuri muuttanut), ota ensin yhteyttä puhelimitse. Diabeteshoitajien yhteystiedot

Ihopistokokeet

Voit varata ajan netissä, kun olet saanut lääkärin lähetteen ja valmistautumisohjeen tutkimukseen. Ihopistokokeita tehdään perjantaisin ja ajat ovat 40 minuutin mittaisia. Netissä varatun ajan voit myös perua tai siirtää itse.

Reumahoitaja

Voit varata ajan reumalääkepistosajalle, jos olet tällä hetkellä Kyllön reumavastaanoton asiakas. Reumalääkepistoksia annetaan maanantaista perjantaihin. Ajat ovat 20 minuutin mittaisia.

Spirometriatutkimukset

Spirometriaan voi varata ajan sähköisesti, kun olet saanut tutkimukseen lääkärin tai hoitajan lähetteen sekä valmistautumisohjeet.

Neuvoloiden ajanvaraus

Lastenneuvola

Alle kouluikäisen lapsen huoltaja voi varata lapsen puolesta aikoja lastenneuvolan terveydenhoitajien määräaikaistarkastuksiin 1- ja 1,5- sekä 2–6-vuotiaille lapsille.

Lapsen huoltaja voi myös siirtää ja perua varaamiaan määräaikaistarkastusten aikoja. Lapsen ajanvaraukset ja -oikeudet näkyvät palvelussa kirjautumisen jälkeen, jos tietosi on korjattu potilastietojärjestelmään lapsen huoltajatietoihin.

Huom. Kirjautuessasi palveluun, näet myös itsellesi ja muille lapsillesi mahdollisesti varatut hoitoajat. Muut kuin yllä mainitut vastaanottoaikoihin liittyvät muutokset tulee hoitaa neuvola puhelinajanvarauksen kautta. Neuvoloiden sivut

Laboratorion ajanvaraus

Palveluista vastaa Fimlab Laboratoriot Oy, jolla on käytössä oma sähköinen ajanvarauspalvelu. Ohjeet ja yhteystiedot laboratorion sivulla

JYTE - Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus (Jyte) tuottaa perusterveydenhuollon palvelut Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten kuntien noin 140 000 asukkaalle. Erikoissairaanhoidon palveluja kuntalaiset saavat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kautta.

Etsitkö näitä?

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje