Suoraan sisältöön

OMAKOTITONTIT

Jyväskylän kaupunki jakaa vuosittain noin 80 omakotitonttia eri puolilta kaupunkia. Uudet tontit jaetaan yleensä keväisin ja syksyisin. Muutoin vapaana olevat tontit ovat haettavissa kuukausittain (poikkeuksena pidemmät hakuajat kesäkuu-elokuu ja joulukuu-tammikuu).

Tontit hinnoitellaan pääsääntöisesti kaupunkirakennelautakunnan vuosittain vahvistamilla vyöhykehinnoilla. Kaupunkirakennelautakunta päättää tonttien luovutusperusteista, -tavasta ja -ehdoista. Pääsääntöisesti tontit luovutetaan asunnontarpeen mukaan, mutta osa tonteista voidaan luovuttaa myös tarjouskilpailulla tai kiinteällä hinnalla arpomalla tontinsaaja.

Kaupungin omakotitontit ovat aina rakennuskelpoisia ja vesi-, viemäri- ja sähköliittymillä varustettuja, liittymämaksuista vastaa tontin ostaja/vuokraaja. Hankiessasi tontin Jyväskylän kaupungilta, sinua palvelee luotettava ja varma kumppani aina käyttöönottoon saakka!

SYYSKUUSSA 2017 VAPAANA OLEVAT TONTIT - sähköiseen tontinhakupalveluun


SYKSYLLÄ 2017 JAETTAVAT TONTIT

KIRKKOLAHTI, hakuaika 18.-29.9.2017

Korpilahden Kirkkolahdesta jaettavat tontit mahdollistavat unelman omakotiasumisesta Päijänteen rantamaisemissa! Alueelta tulee haettavaksi yhteensä 18 pientalotonttia, joista kymmenen on omarantaisia ja kahdeksan kuivanmaan tonttia avautuvat nekin Päijänne maisemiin. Tontit myydään ja rakentaminen alueella on mahdollista aloittaa kesällä 2018. Tontteja ei ole mahdollista hakea sähköisen tontinhakupalvelun kautta, hakemuksen palautusohjeet löydät tonttiesitteestä.

HUPELI, hakuaika 18.-29.9.2017

Hupelin alueelta, noin 2,5 kilometrin etäisyydellä Vaajakosken keskustasta, jaetaan viisi pientalotonttia. Reilun kokoiset tontit sijaitsevat rauhallisella ja metsäisellä alueella Päijänteen tuntumassa. Tontit on mahdollista ostaa tai vuokrata ja rakentaminen on mahdollista aloittaa kesällä 2018. Tontteja ei ole mahdollista hakea sähköisen tontinhakupalvelun kautta, hakemuksen palautusohjeet löydät tonttiesitteestä.

VUONNA 2017 JAETTAVAT TONTIT - KUNNALLISTEKNIIKKA

Uudet tontit ovat rakennettavissa alueen kunnallistekniikan valmistuttua. Kunnallistekniikalla tarkoitetaan katuja sekä liittymiä. Uudet kadut rakennetaan aina vaiheittain. Ensimmäisessa vaiheessa ajoradat saavat ensimmäisen päällystekerroksen sekä katuvalaistuksen. Toinen vaihe eli lopulliset päällystys- ja viimeisteytyöt tehdään, kun tonttien rakentaminen on pääosin tehty. Ennen ensimmäisen vaiheen valmistumista tonteilla on mahdollista tehdä ainoastaan mittaustöitä ja pohjatutkimuksia.

Vuonna 2017 jaettavilla tonteilla rakentaminen on mahdollista aloittaa seuraavasti:

  • Sääksvuori - kunnallistekniikka on valmis, rakentaminen on mahdollista aloittaa heti
  • Vääräjärvi - rakentaminen tonteilla on mahdollista aloittaa 2.10.2017
  • Savulahti - rakentaminen tonteilla on mahdollista aloittaa 11.6.2018
  • Hupeli - rakentaminen tonteilla on mahdollista aloittaa 11.6.2018
  • Kirkkolahti - rakentaminen tonteilla on mahdollista aloittaa 2.7.2018

Lisätietoja omakotitonteista:
Palvelupiste Hannikainen
p. (014) 266 0108

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 • Sivun alkuunTietoja sivustosta