Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutuksena voi suorittaa ammatillisia perustutkintoja. Lisäksi se voi olla valmistavaa koulutusta näyttötutkintona suoritettaviin ammatillisiin perustutkintoihin, ammatti- tai erikoisammattitutkintoihin. Oppisopimuskoulutuksen voi suorittaa myös täsmällisempiin tarpeisiin sopivaa ei-tutkintotavoitteista lisäkoulutusta.

Oppisopimus perustuu työnantajan ja opiskelijan väliseen määräaikaiseen työsopimukseen, johon kuuluu ammattiin kouluttaminen työpaikalla. Työpaikalta nimetään henkilökohtainen työpaikkakouluttaja, jonka tehtävänä on perehdyttää ja ohjata opiskelijaa oppisopimuksen aikana ja arvioida hänen edistymistään.

Työnantajalle maksetaan koulutuskorvausta työpaikalla annettavasta ohjauksesta. Lisäksi työ- ja elinkeinotoimisto voi myöntää palkkatukea työttömän henkilön oppisopimuskoulutukseen ja työnantajalla on mahdollisuus saada myös Jyväskylä-lisää.

Lisätietoa oppisopimuksesta

https://www.jao.fi/fi/Jyvaskylan-oppisopimuskeskus

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje