Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Palvelut TYP:ssa

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu eli TYP on osa valtakunnallisesti toteutettavaa palvelumallia. Yhteistoimintamallissa TE-toimisto, kunta ja Kela yhdessä arvioivat työttömien palvelutarpeet, suunnittelevat heille työllistymisen kannalta tarkoituksenmukaiset palvelukokonaisuudet sekä vastaavat työllistymisprosessin etenemisestä ja seurannasta. Asiakkuus alkaa, kun asiakas kutsutaan henkilökohtaiseen tapaamiseen. Asiakkuus alkaa yksilöllisellä palvelutarpeen kartoituksella, jonka jälkeen asiakkaan kanssa laaditaan yksilöllinen suunnitelma, jossa sovitaan tarjottavista palveluista.

Kuntien palvelut

Keski-Suomen eteläisen TYP –verkoston kunnat tarjoavat monipuolisia työllisyyspalveluja. Palveluja ovat muun muassa palvelutarpeen arviointi ja palveluohjaus, työttömien terveystarkastus, työkyvyn arviointi, kuntouttava työtoiminta, työhönvalmennus, oppisopimuskoulutus, kuntalisä työnantajille sekä yleisesti kunnan tarjoamat sosiaali- ja terveyspalvelut.

TE-toimiston palvelut

TE-toimisto tarjoaa yritys- ja työvoimapalvelulain mukaisia palveluja, joita ovat työ- ja koulu-tuskokeilut, palkkatuki, ammatinvalinnanohjaus, työvoimapoliittinen koulutus, työkyvyn arvi-ointi, ammattitaito- ja osaamiskartoitukset sekä työnhaku- ja uravalmennus.

Kelan palvelut

Kela palveluja ovat ammatilliset kuntoutusselvitykset, työ- ja koulutuskokeilut, työhönvalmennus, ammatillinen kuntoutus sekä neuvonta ja ohjaus Kelan etuuksissa.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje