Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Terveyspalvelut » Neuvolat » Kehitysvammaneuvola

Kehitysvammaneuvola

Ajanvaraus

Ajanvaraus oman työntekijän kautta.

Kehitysvammaneuvola palvelee kaikenikäisiä jyväskyläläisiä kehitysvammaisia tarjoamalla ohjausta ja tukea kehitysvammaisuuteen liittyvissä erityiskysymyksissä.
Asiakkaaksi siirrytään tavallisimmin keskussairaalan lähetteellä sen jälkeen, kun tarvittavat kehitysvammaisuuden syyn selvitykset on tehty ja kehitysvammaisuus on todettu.

Kehitysvammalääkärin ja -neuvolan työssä painottuvat kuntoutuksen suunnittelu, käytös- ja mielenterveysongelmien selvittely, epilepsian seuranta ja ikääntymiseen liittyvät ongelmat sekä näihin liittyvän lääkehoidon seuranta.

Lääkäri laatii eri elämänvaiheissa tarvittavia lausuntoja kehitysvammaisuuteen liittyen (Kelan etuudet, opiskelu).

Päivitetty tilanne 12.12.2017

Kehitysvammaneuvolassa ei ole ollut omaa lääkäriä syksyn 2017 aikana. Uuden lääkärin rekrytoiminen on kesken. Kuntoutussuunnitelman päivittämisestä vastaavat ensisijaisesti oman asuinalueen terveysaseman lääkärit.

Yhteydenotto kannatta yhä tehdä vammaispalvelujen omalle työntekijälle, joka kartoittaa puhelimitse tarpeen JYTE:n kuntoutusterapeuttien lausunnoille ja tarvittaessa välittää viestin eteenpäin fysio-, toiminta- ja puheterapeutille. Sen jälkeen asiakkaan tulee itse varata käyntiaika terveysaseman omalle lääkärille kuntoutussunnitelman päivittämiseksi.

Tilannetta päivitetään rekrytoinnin edistyessä.

Vammaispalvelut ja
Kehitysvammaneuvola
Keljonkatu 26, B-talo
B-talo
40600 Jyväskylä

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje