Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Terveyspalvelut » Neuvolat » Kehitysvammaneuvola

Kehitysvammaneuvola

Ajanvaraus

Ajanvaraus oman työntekijän kautta.

Kehitysvammaneuvola palvelee kaikenikäisiä jyväskyläläisiä kehitysvammaisia tarjoamalla ohjausta ja tukea kehitysvammaisuuteen liittyvissä erityiskysymyksissä.
Asiakkaaksi siirrytään tavallisimmin keskussairaalan lähetteellä sen jälkeen, kun tarvittavat kehitysvammaisuuden syyn selvitykset on tehty ja kehitysvammaisuus on todettu.

Psykologi Elina Hakkarainen on aloittanut työskentelyn kehitysvammaneuvolassa. Psykologin työtehtäviin kuuluu jyväskyläläisten kehitysvammaisten asiakkaiden kehitystasotutkimukset, rajoittamistoimenpiteiden seuranta ja arvioiminen osana moniammatillista tiimiä, haastavan käyttäytymisen arvioiminen yhdessä lääkärin kanssa sekä tukikeskustelut. Lisäksi psykologi antaa tarpeen mukaan konsultaatiotukea vammaispalvelujen työntekijöille.

Psykologin asiakkaaksi ohjautuminen

Asiakkaan oma sosiaalityöntekijä tai palveluohjaaja täyttää ajanvarauslomakkeen psykologille. Lomakkeeseen kirjataan vastaanottoajan tarve ja syy. Lomake käsitellään kehitysvammaneuvolan viikkotiimissä, joka kokoontuu keskiviikkoisin klo 8.15 alkaen. Kun vastaanottoajan tarve on tiimissä todettu, lähetetään asiakkaalle tai omaiselle ajanvarausvahvistus.

Kehitysvammaneuvolan tiimi täydentyy 1.9.2018, kun kehitysvammaneuvolan lääkäri aloittaa työnsä.

Kehitysvammalääkärin ja -neuvolan työssä painottuvat kuntoutuksen suunnittelu,rajoittamistoimenpiteiden seuranta ja arvioiminen osana moniammatillista tiimiä, käytös- ja mielenterveysongelmien selvittely, epilepsian seuranta ja ikääntymiseen liittyvät ongelmat sekä näihin liittyvän lääkehoidon seuranta.

Lääkäri laatii eri elämänvaiheissa tarvittavia lausuntoja kehitysvammaisuuteen liittyen (Kelan etuudet, opiskelu).

Vammaispalvelut ja
Kehitysvammaneuvola
Keljonkatu 26, B-talo
B-talo
40600 Jyväskylä

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje