Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Terveyspalvelut » Neuvolat » Kehitysvammaneuvola

Kehitysvammaneuvola

Yhteystiedot

Osoite: Keljonkatu 26, B-talo, 40600 Jyväskylä.

Ajanvaraus

Ajanvaraus oman työntekijän kautta.
Kehitysvammaneuvolan toiminnasta

Kehitysvammaneuvola palvelee kaikenikäisiä jyväskyläläisiä kehitysvammaisia tarjoamalla ohjausta ja tukea kehitysvammaisuuteen liittyvissä erityiskysymyksissä.
Asiakkaaksi siirrytään tavallisimmin keskussairaalan lähetteellä sen jälkeen, kun tarvittavat kehitysvammaisuuden syyn selvitykset on tehty ja kehitysvammaisuus on todettu.

Kehitysvammalääkärin ja -neuvolan työssä painottuvat kuntoutuksen suunnittelu, käytös- ja mielenterveysongelmien selvittely, epilepsian seuranta ja ikääntymiseen liittyvät ongelmat sekä näihin liittyvän lääkehoidon seuranta.

Lääkäri laatii eri elämänvaiheissa tarvittavia lausuntoja kehitysvammaisuuteen liittyen (Kelan etuudet, opiskelu).

Asiantuntijatyöryhmä

Lääkärin lisäksi kehitysvammaneuvolassa toimii moniammatillinen työryhmä, jonka pääasiallinen tehtävä on kuntoutuksen arviointi ja suunnittelu (esim. Kelalle tehtävät kuntoutussuunnitelmat).

Työryhmään kuuluu lääkärin ja sosiaalityöntekijän/palveluohjaajan lisäksi fysio-, toiminta- ja puheterapeutti. Terapeutit ovat JYTE:n kuntoutus- ja terapiapalveluiden valitsemia asiantuntijoita, joilla on osaamista kehitysvamma- ja autismityöstä. Vammaispalvelun sosiaalityöntekijät ja palveluohjaajat osallistuvat työryhmään oman vastuualueensa mukaisesti. Tarvittaessa tehdään lähete psykologin konsultaatioon ja neuropsykologisiin tutkimuksiin Keski-Suomen keskussairaalan kehitysvammapoliklinikalle.
Moniammatillinen työryhmä kokoontuu pääsääntöisesti kerran viikossa kuntoutussuunnitelmapalaveriin. Tämän lisäksi terapeutit tekevät tarvittaessa erillisiä tutkimus- ja ohjauskäyntejä vastaanotolla tai asiakkaan toimintaympäristössä.

Vammaispalvelut ja
Kehitysvammaneuvola
Keljonkatu 26, B-talo
B-talo
40600 Jyväskylä

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje