Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Liikunta ja ulkoilu

Liikunta ja ulkoilu

Avantouintipaikat*
Jyväskylän seudun avantouimarit ry

Kalastus
Virkistyskalastusluvat, lupien hinnat ja myyntipaikat

Latuinfo
Latuinfossa kerrotaan ajankohtaisia tietoja Jyväskylän seudun hiihtoladuista ja niiden kunnosta. Sivulla ilmoitetaan milloin reitti on viimeksi kunnostettu.

Leikkipuistot
Toimintapuistot, Korttelipuistot, kunnossapito

Liikennepuisto
Viitaniemen liikennepuisto tarjoaa kesällä polkuautoajelun hurmaa ja itsenäisen liikkumisen opettelua

Liikunta-avustukset
Kansalais-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoiminnan avustukset

LiikuntaLaturi
Maksuton liikuntatuote 13-19-vuotiaille nuorille. Ohjattuja liikuntavuoroja järjestetään eri puolilla kaupunkia. Toimintaan ei tarvitse sitoutua vaan vuoroille voi tulla mukaan silloin, kun itselle sopii. Liikuntaan hyvällä fiiliksellä!

Liikuntapalvelut
Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut edistää Jyväskylän asukkaiden hyvinvointia tuottamalla liikuntapalveluja

Liikuntatilojen varaukset
Tilavaraukset Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen hallinnoimiin liikuntatiloihin. Liikuntatiloja ovat sisäliikuntapaikat, ulkoliikuntapaikat sekä ulkoilu- ja virkistysalueet.

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta

Luistelupaikat
Luistelupaikkoja on kaikkiaan liki sadassa kohteessa, aina tekojääradoista pienten puistojen kenttiin.

Luontopolut ja lintutornit
Jyväskylän kaupungin alueella on ympäristötoimen ylläpitämänä yhdeksän luontopolkua, yksi metsäpolku ja neljä lintutornia. Muita alueen luontopolkuja ovat Nyrölän, Kanavuoren ja Paljaspään polut.

Melontareitit
Jyväskylän seudulla on runsaasti vesistöjä.

Parkour-alue
Kangaslammen toimintapuiston yhteyteen on rakennettu Suomen ensimmäinen parkour-alue. Alue on vapaasti kaikkien käytettävissä.

Rantalentopallokentät
Kaupungin ylläpitämiä rantalentopallokenttiä on sekä uimarannoilla että puistoissa.

Skeittipaikat
Kaupungin ylläpitämät skeittialueet tarjoavat käyttäjilleen turvallisia ja varusteiltaan toimintaan suunniteltuja harrastuspaikkoja.

Uimahallit

Uimarannat
Uimarannoista ei Jyväskylässä ole pulaa, ollaanhan keskellä parasta Järvi-Suomea. Jyväskylästä löytyy kaikkiaan 35 kaupungin ylläpitämää, yleistä uimarantaa.

Uimavesi
Ympäristöterveysosasto valvoo yleisten uimarantojen uimaveden laatua.

Ulkoilu ja virkistys
Jyväskylässä sijaitsee yhteensä 500 kilometriä kuntoratoja, -polkuja ja latuja. Jyväskylän alueella sijaitsee 15 liikuntapuistoa, joista lähtee yli 50km valaistuja kuntoratoja ja -latuja. Lisäksi talvisin käytössä on yli 100 km valaisematonta latuverkostoa ja 140 km jäälatuja.

Urheiluseurat ja -järjestöt
Jyväskylän seudun kuntien yhteinen liikuntaseura- ja -järjestörekisteri.

Viljelypalstat
Jyväskylän kaupungilla on noin 500 viljelypalstaa seitsemällä eri palsta-alueella. Palstat ovat kooltaan yleensä 100 m2.

Virkistysalueet

Maisemapellot
Maisemapeltoina Jyväskylässä hoidetaan viheralueiksi kaavoitettuja entisiä peltoalueita, jotka kaupunki haluaa pitää edelleen avoimina ja viljeltyinä. Kaupunkilaiset voivat kesän aikana seurata peltojen kasvua ja kerätä ilmaisen kukkakimpun tuliaisiksi kotiin.

Matonpesupaikat
Mattojen pesu paikoilla on maksutonta niin vakituisille kuin kesäasukkaillekin. Matonpesupaikoilla toivotaan toimittavan hyvässä yhteishengessä, toiset käyttäjät ja lähiseudun asukkaat huomioon ottaen. Kukin käyttäjä vastaa paikan siisteydestä, siivoaa jälkensä, vie roskansa pois ja sulkee vesihanat lopetettuaan.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje