Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Organisaatio » Konsernihallinto » Viestintä ja markkinointi » Internet » Internet: uutiset » Jyväskylän www-sivut toiseksi parhaat kokoluokassaan ja kuudenneksi parhaat yleensä Suomessa

Jyväskylän www-sivut toiseksi parhaat kokoluokassaan ja kuudenneksi parhaat yleensä Suomessa

JUNA-hankkeen (Julkisen verkkoasioinnin kehittämishanke) teettämän tutkimuksen mukaan Jyväskylän kaupungin verkkopalvelut sijoittuivat vertailussa hyvin. Kaupungit 50 000- 100 000 asukkaan luokassa sijoittui Jyväskylä toiseksi Vaasan jälkeen ja yleisvertailussa Jyväskylä sijoittui kuudenneksi. Yleisvertailussa edelle ylsivät Turku, Helsinki, Vaasa, Tampere, Espoo.

Matti Ruusulan arvioinnin, joka suoritettiin välillä jouluu 2000 - maaliskuu 2001, lähtökohtana olivat palvelevuus ja osallistuvuus. Molemmissa arviointikohdissa Jyväskylä sijoittui kahdeksanneksi.

Palveluvuudella tarkoitettiin verkkopalveluiden sisällöllistä kattavuutta, palvelun tasoa, tiedon ajantasaisuutta ja informatiivisuutta. Palveluita arvioitiin tiedottamisen, lakisääteisen kunnallisen tiedottamisen, verkkoasioinnin- ja palvelun sekä rekistereihin ja valmisteluprosesseihin pääsyn näkökulmista. Erityisesti keskityttiin sivistystoimen, sosiaali- ja terveystoimen, teknisen toimen, elinkeinotoimen ja yleishallinnon sivuihin. Yleisesti erityistä kiitosta palveluvuudesta sai sivistystoimi ja siellä erityisesti kirjastot. Eniten moitteita sai yleishallinto.

Osallistuvuudella kuvattiin sitä, millaiset mahdollisuudet kuntalaisella on ottaa osaa palveluiden suunnittelemiseen, tuottamiseen, arviointiin ja kehittämiseen. Tällä alueella kriteereinä olivat asiakaspalaute ja -keskustelu, kuntalaispalautelomake ja -keskustelu, osallistuminen suunnitteluun sekä verkkodemokratia. Osallistuvuudessa yksikään Suomen kunnista ei yltänyt erinomaiseen eikä hyvään arvioon.

Kokonaisuudessaan kuntien sivujen sisältöjen osalla on Ruusulan mukaan tapahtunut kehitystä vuodesta 1998, jolloin niiden sisältöä selvitti Matti Mälkiä.

Tutkimus löytyy kokonaisuudessaan täältä (pdf-muodossa)
http://www.intermin.fi/suom/juna/julkaisut/Palveleeko.pdf

JUNA-hankken kotisivut löytyvät täältä
http://www.intermin.fi/suom/juna/

Parhaillaan Jyväskylä osallistuu tilattuun käyttäjätyytyväisyystutkimukseen. Voit kertoa mitä mieltä itse olet täällä
http://angel.itest.net/itest/asiakkaat/kuntatutkimus/kysely.cfm?k=jyvaskyla

Alkuperäinen uutinen uutisarkistossa salasanan takana

Mikael Ratschinskij, Internet-tiedottaja
13.09.2001

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje