Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Organisaatio » Konsernihallinto » Viestintä ja markkinointi » Internet » Internet: uutiset » Kuntaliitto: Jyväskylä, Tampere, Rovaniemi ja Oulu internet-palvelujen kärkijoukossa

Kuntaliitto: Jyväskylä, Tampere, Rovaniemi ja Oulu internet-palvelujen kärkijoukossa

Jyväskylän, Tampereen, Rovaniemen ja Oulun Internet-palvelut Euroopan kärkeä

Jyväskylä, Tampere, Rovaniemi ja Oulu ovat 50 parhaan kuntien Internet-palvelun joukossa EU:n loppuarvioinnissa. Kärkijoukko on valittu vertailemalla ja arvioimalla yli 700 kunnan Internet-sivustot kaikissa EU-maissa. Tulokset julkistettiin Cagliarissa Italiassa 27.5.

Arvioinnissa on otettu huomioon mm. sivustojen vuorovaikutteisuus, käytettävyys sekä tietojen ja palveluiden tuottamistapa.

KEeLAN (Key Elements for electronic Local Authorities" Networks) on EU:n rahoittama kehittämishanke, joka edistää paikallishallinnon Internet-pohjaisia e-palveluja. Arvioinnin lopputulokset julkistetaan ensi vuoden tammikuussa.

Seuraavassa vaiheessa arvioidaan kärkijoukon Internet-palvelujen organisointitapaa ja tietotekniikkaratkaisuja sekä etsitään ne tekijät, jotka ovat johtaneet parhaisiin käytäntöihin. Tavoitteena on luoda hyvän paikallishallinnon e-palvelun malli ja sivustojen arviointikriteerit.

Efektia Oy Suomesta osallistui perustietojen kokoamisvaiheessa Suomen, Ruotsin ja Tanskan kuntien web-sivustojen arviointiin. Kuntaliitto on antanut asiantuntija-apua. Sonera toimii hankkeessa teknisenä asiantuntijana.

Lisätietoja:

Ari Kolehmainen, toimitusjohtaja, Efektia, p. 0500 439 882,
ari.kolehmainen@efektia.fi
Martti Paasikallio, johtava konsultti, Efektia, p. 0500 428 966,
martti.paasikallio@efektia.fi
Jaakko Panula, kehityspäällikkö, Sonera,
jaakko.panula@sonera.fi

http://www.kuntaliitto.fi

Alkuperäinen uutinen uutisarkistossa salasanan takana

Mikael Ratschinskij, Internet-tiedottaja
27.5.2002

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje