Suoraan sisältöön

Korpilahti

Asuinalueet: Moksi, Oittila, Putkilahti, Saakoski, Sarvenperä, Saukkola, Tikkala

Kärkinen, kuvaaja Merja HuovelinKorpilahti, Jyväskylän eteläisin aluekeskus sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta. Korpilahti on tunnettu erityisesti kauniista satamastaan, joka on tärkeä vesiliikenteen solmukohta Päijänteellä.

Noin 5000 asukkaan Korpilahti on rauhallinen ja luonnonläheinen paikka elää ja asua. Tarvittavat peruspalvelut löytyvät keskustasta ja läheinen luonto tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet liikkumiseen, marjastukseen, metsästykseen ja kalastukseen. Jylhä Päijänne halkoo Korpilahden maa- ja vespuoleen joita yhdistää Kärkistensalmen silta – nähtävyys itsessään. Sillalta avautuva näkymä antaa ensikosketuksen korpilahtelaisen luonnon koko komeuteen. Upeita Korpilahden maisemia voi ihailla myös Oravivuoren laelta, jossa sijaistee yksi Unescon Maailmanperintöluetteloon kuuluvan Struven ketjun suojelluista mittauspisteistä.

Tikkalan kylä sijaitsee kolmen tien risteyksessä Jyväskylän eteläpuolella. Jyväskylään, Korpilahdelle ja Petäjävedelle on Tikkalasta parinkymmenen minuutin ajomatka. Noin 250 asukkaan Tikkala on luonnon keskellä, maaseudun rauhassa ja sitä ympäröi kauniisti kumpuilevat pelto- ja metsämaisemat. Tikkalasta löytyy kauppa sekä 2009 valmistunut koulu ja päiväkoti.

Sarvenperän kylään kuuluu noin 40 taloutta, yhteensä noin sata asukasta. Sarvenperällä toimii aktiivinen kyläyhdistys, joka on talkoohengessä rakentanut kylälle muunmuuassa korsun, korsusaunan, luontopolun ja lintutornin. Kyläyhdistys järjestää useita tapahtumia vuoden aikana, suurimpina Saunamaraton ja Sarvirock.

Pohjoisen Korpilahden kylät Moksi, Ylä-Muuratjärvi , Saukkola , Tikkala ja Sarvenperä toimivat kaikki talkoohenkisesti ja ovat toimijoina muun muassa tapahtumien talkootöissä.

Maakunnallisesti arvokkaiden perinne- ja kulttuurimaisemien ympäröimä Saakosken kylä sijaitsee Korpilahden eteläpuolella hyvien kulkuyhteyksien läheisyydessä ysitien tuntumassa. Matka Jyväskylään on noin 40 km, Korpilahdelle noin 11 km ja Jämsään noin 17 km. Saakosken alueella sijaitsee useita maa- ja metsätaloustiloja, joukossa runsaasti hevostiloja. Kylällä on muutama sata kotitaloutta ja noin 300 asukasta.

Vakituisen asumisen lisäksi Korpilahden vesistöt, erityisesti Päijänne, houkuttelevat kesäasukkaita nauttimaan luonnonrauhasta ja Korpilahdella sijatseekin lukuisia kesämökkejä.

Kehua retostele kotikulmiasi!

Vastauksia hyödynnetään Jyväskylän kaupungin markkinoinnissa.

Kirjoita kuvassa näkyvät merkit:

Katso myös

Vapaat tontit
Asuminen
Uusi asukas

Eikö tieto pidä paikkaansa?

Kerro siitä meille.

Yhteystiedot

Jyväskylä-neuvonta
Kauppakeskus Forum, 2.krs.
Asemakatu 7, 40100 Jyväskylä
jklneuvonta[at]jkl.fi
014 266 0112 / neuvonta (klo 9-16)
014 266 0114 / palvelukassa ja Linkki-palvelupiste

Copyright © 2018 Jyväskylän kaupunki Sivun alkuun Tietoa sivustosta