Suoraan sisältöön

Vaajakoski

Asuinalueet: Savonmäki, Tölskä, Haapaniemi, Kaunisharju, Kivilampi, Kanavuori, Leppälahti ja Oravasaari

Kotimäki, kuvaaja Merja HuovelinVaajakoski sijaitsee Päijänteen pohjoispään rannalla seitsemän kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta itään. 1800-luvulla Vaajakoskesta kehittyi merkittävä teollisuuskeskus ja sahateollisuuspaikkakunta. Nykyään Vaajakoski on virkeä ja dynaaminen Jyväskylän kaupunginosa. Palveluiden läheisyys yhdistettynä viihtyisään kulttuuriympäristöön, hyviin liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksiin, vesistöihin ja puhtaaseen luontoon tekevät Vaajakoskesta ainutlaatuisen ja viihtyisän paikan asua ja elää.

Vaajakoski, kuva Lentokuva Vallas OyVaajakosken vaihtelevassa ympäristössä on useita viihtyisiä ja idyllisiä asuinalueita. Savonmäen, Tölskän ja Kaunisharjun alueilta löytyy vanhaa idyllistä omakotiasutusta. Kaunisharjun asuinalueelle on rakentumassa myös uusia omakotitaloja, kun alue laajenee niemen kaakkoiskulmaan rakentuvan uuden pientalovaltaisen alueen myötä. Uudempaa omakotitalo- ja rivitalo-asutusta löytyy myös Päijänteen tuntumasta Haapaniemestä. Eri-ikäisiä kerrostaloja löytyy niin taajaman keskustasta, Kirkonmäeltä kuin Haapaniemestä.

Naissaari, kuvaaja Merja Huovelin

Naissaari on Vaajakosken helmi. Sieltä löytyvät Vaajakosken vanha voimala sekä 1800-luvun lopun että 1930-luvun funkkistyylisiä rakennuksia. Naissaaressa sijaitsee myös Vaajakosken kanava, joka yhdistää Leppäveden Päijänteeseen ja on osa Keiteleen kanavaa. Naissaaresta löytyy myös viihtyisään kahvilaan sekä uimaranta.

Runsaan latu- ja lenkkeilyreitistön lisäksi Vaajakosken keskustasta löytyy uimahalli sekä ahkerassa käytössä oleva liikuntahalli, jonka vierestä sijaitsee myös yleisurheilu- ja jalkapallostadion. Alueelta löytyy myös tennis- ja koripallopaikka, jotka ovat talvisin luistelu- ja jääkiekkoilu käytössä. Yksityisiä liikuntapalveluja tarjoaa Varassaaressa sijaitseva palloilukeskus Hutunki, jossa voi pelata tennistä, sulkapalloa ja squashia sekä keilailla ja seinäkiipeillä. Kanavuoren kupeessa kiertää jylhä luontopolku. Luontopolun varrella, rantamaisemassa on liikkujan käytössä myös laavu ja nuotiopaikka.

Vaajakoskelta löytyy monipuolisia palveluita ja Jyväskylän keskustan palvelut ovat moottoritietä pitkin vain noin kymmenen minuutin ajomatkan päässä.

Kehua retostele kotikulmiasi!

Vastauksia hyödynnetään Jyväskylän kaupungin markkinoinnissa.

Kirjoita kuvassa näkyvät merkit:

Katso myös

Vapaat tontit
Asuminen
Uusi asukas

Eikö tieto pidä paikkaansa?

Kerro siitä meille.

Yhteystiedot

Jyväskylä-neuvonta
Kauppakeskus Forum, 2.krs.
Asemakatu 7, 40100 Jyväskylä
jklneuvonta[at]jkl.fi
014 266 0112 / neuvonta (klo 9-16)
014 266 0114 / palvelukassa ja Linkki-palvelupiste

Copyright © 2018 Jyväskylän kaupunki Sivun alkuun Tietoa sivustosta