Suoraan sisältöön

Yksityistiet

Yksityistieavustukset

yksityistie

Yksityistien kunnossapitoavustuksen saamiseksi vuodelle 2017 riittää edellisenä vuonna tieavustusta saaneilla tiekunnan tai tiehoitokunnan vuoden 2017 kokouspöytäkirjan kopion toimittaminen viimeistään 5.1.2018 osoitteeseen
Jyväskylän kaupunki
Liikenne- ja viheralueet/Nerg
PL 233 (käyntiosoite Hannikaisenkatu 17)
40101 Jyväskylä
tai sähköpostilla skannattuna osoitteeseen vesa.nerg [at] jkl.fi
Muita liitteitä ei tarvita.

Kunnossapitoavustuksen suuruus on vuonna 2017 vähintään 100 euroa/tie ja enintään 510 euroa/kilometri. Avustuksesta vähennetään kaupungin ylläpitämän ulkovalaistuksen käyttökulut, jotka vuonna 2017 ovat 47,17 euroa valaisinpistettä kohti. Avustusten maksamiset aloitetaan maaliskuussa 2017.

Sellaisten tiekuntien, jotka eivät ole saaneet yksityistien kunnossapitoavustusta vuonna 2016, hakuaika vuotta 2017 varten päättyy 31.10.2017 oheisella hakulomakkeella:

Yksityisteiden kunnossapitoavustuslomake 2017 (pdf)

Kunnossapitoavustuksen ehdot, jotka kaikki yhdessä tulee täyttyä:

  • avustettavan tien pituus on vähintään 100 metriä, tien pituus määritetään vakituisen asutuksen mukaan
  • yksityistien vaikutusalueella on vähintään yksi ympärivuotisesti ja vakituisesti asuttu asunto
  • asunnosta/asunnoista maksetaan vakituisen asunnon kiinteistövero ja hakija/hakijat ovat kirjoilla Jyväskylän kaupungissa ja hakijan/hakijoiden asunnon vakituinen osoite on ko. kiinteistölle/ kiinteistöille
  • pidetty tiekunnan tai tiehoitokunnan kokous vuonna 2017

Lisätietoja yksityistieavustuksista:
Maaseutuasiamies Vesa Nerg
p. 014 266 1579 (klo 8-12)
etunimi.sukunimi@jkl.fi

Yksityisteiden tietojen päivittäminen Digiroadiin

Digiroad on tietokanta, joka sisältä teiden ja katujen geometrian sekä ominaisuustietoja. Aineistoa käytetään erilaisten reitinsuunnittelu-, navigaatio, matkailu- ja liikennetelemaattisten palveluiden kehittämiseen ja tuotteistamiseen.

Navigaatiolaitteiden yleistymisen myötä myös yksityisteiden liikennemäärät ovat muuttuneet. Navigointilaitteiden asetuksista riippuen laitteet saattavat reitittää liikennettä myös yksityisteiden kautta.

Yksityisteille ohjautuvaa liikennettä voidaan vähentää päivittämällä Digiroadiin ajantasaiset ominaisuustiedot yksityisteistä. Yksityisteiden osalta Digiroadissa olisi hyvä olla tiedossa nopeusrajoitukset, pysyvät paino- ja mittarajoitukset sekä puomit. Yksityistielle asetettavat liikennemerkit ja puomit edellyttävät aina kunnan myöntämää lupaa. Yksityisteiden tietoja voi ilmoittaa joko kunnalle tai suoraan Digiroad-operaattorille.

Jyväskylän kaupunki/Liikenne- ja viheralueet
Liikenteenohjausinsinööri Janne Hölttä
janne.holtta[at]jkl.fi

Digiroad-operaattori
info[at]digiroad.fi

Yksityistiet Digiroadissa: https://www.liikennevirasto.fi/avoindata/digiroad/yllapito/yksityistiet-digiroadissa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta