Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki » Tapahtumat » Kangastuksia

Kangastuksia - Jyväskylän Kankaan kulttuuritapahtumat ja kulttuuritoiminta

27.-29.9. Valon kaupunki Kankaalla

Valon kaupunki -tapahtuma levittäytyy jälleen Kankaalle. Teoksia löytyy Rusokinkadulta, Paperitehtaankadulta ja Luovalta kampukselta. Tervetuloa katsomaan valotaidetta joka ilta klo 20-24!

Paperitehtaankadun valot
Kankaan uutta asuinaluetta halkovalla Paperitehtaankadulla nähdään valotaiteilija Anne Roinisen valoteoksia kodeista ja kulkupeleistä (Viira, Paperitehtaankatu 4) sekä Kankaan asukkaiden valaisemia ikkunoita. Annen teosta tukee Osatuonti Felke Oy, Jyväskylä. Kankaan Taika -mobiilipelin teokset odottavat löytäjäänsä.

Pimeetä touhua Luovalla kampuksella
Luova Kampus kankaalla avaa ovensa perjantaina 28.9. klo 18 - 23. Tule aistimaan jännittävää tunnelmaa Luovan kampuksen tiloihin ja tutustumaan kädentaitajien työskentelyyn. Ohjelmassa on mm. upeita valoteoksia, betonista tunnelmaa, työpajoja, nokipainantapaja, myyntiä ja ylipäänsä pimeetä touhua. Kävelyreitti johdattaa vieraan huisalle matkalle läpi pimennetyn luovan kampuksen. Lopuksi vieraalla on mahdollisuus kuvauttaa itsensä pimeessä valoshowssa. Luovan kampuksen ulkotilojen valoteokset ovat nähtävillä myös torstaina ja lauantaina klo 20-24. Luovan kampuksen osoite on Kympinkatu 3, eli aivan Minimanin takana.

Piippurannan Klubin avoimet ovet 28.9. klo 18-21
Piippurannan klubi osoitteessa Paperitehtaankatu 1 pitää ovensa auki perjantai-iltana. Tervetuloa osallistumaan askarteluun ja ihailemaan uusia senioritiloja! Illan kruunaa Må Pyton -mieslauluyhtyeen konsertti klo 20.30.

Villu Jaanisoon taideteoksen julkistaminen perjantaina 28.9. klo 21.15
Taiteilija VIllu Jaanisoon kierrätetyistä autonrenkaista valmistettu Norsu -taideteos paljastetaan Kankaalla tulevan pyöräilybaanan ja Rusokinkadun risteyksessä. Savannin keskeltä kaupunkiympäristöön kotiutunut Norsu toivottaa asukkaat ja vierailijat tervetulleeksi alueelle. Teos on valaistu Valon kaupungin aikana.

Jaakko Niemelä & Helena Hietanen: Kartastoja
Jaakko Niemelän ja Helena Hietasen toteuttama 7-kerroksisen Jyväskylän Kankaan pysäköintitalon P-Pergamentin julkisivuun sijoittuva ja yli 2 000 m2 kokoinen taideteos Kartastoja käsittää pysäköintitalon kahden julkisivun yleisen ilmeen, valaistuksen ja julkisivupintojen käsittelyn. Julkisivujen ohjelmoitu valaistus luo yhden Kankaan näkyvimmistä maamerkeistä. Osoite: Paperitehtaankatu 3.

Alueelle pääsee kevyen liikenteen väyliä pitkin Kankaankadulta sekä Ailakinkadun Tourujoen puoleisesta päädystä kulkevaa kevyen liikenteen väylää. Autolla lähestyminen tapahtuu Rusokinkadulta, jolloin pysäköinti P-Pergamenttiin, tai Kympinkadulta, jolloin parkkipaikat sijaitsevat Kankaan porttirakennuksen läheisyydessä, osoitteessa Kympinkatu 3. Huomioithan että kadunvarsipysäköinti ei ole Kankaalla sallittua. Tapahtuman aikana avataan väliaikainen kulkuväylä Paperitehtaankatu 1:n kulmalta Luovan Kampuksen pihaan. Väliaikainen väylä sijaitsee rakennustyömaalla, joten kulku ei ole tasainen eikä päällystetty.

Lisätietoja: kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen, vilja.ruokolainen@jkl.fi, 050 311 8564

Kankaan Taika -mobiilipeli

Auta tehtailija Hjalmaria löytämään osia koneeseensa! Kankaan Taika –pelissä etsit sana-, kuva- ja karttaohjeiden perusteella Jyväskylän Kankaalta tiettyjä näkymiä, jotka heräävät eloon laitteesi ruudulla lisätyn todellisuuden avulla. Kankaalta voi löytyä vaikkapa tanssijoita, akrobaatteja ja animaatioita. Tarpeeksi tehtäviä suoritettuasi Hjalmar saa jatkettua koneen rakentamista. Saat etsittäväksesi kolme kohdetta päivässä, mutta mikäli jossain kohteessa on tekninen tai saavutettavuuteen liittyvä ongelma, voit arpoa itsellesi uuden kohteen.

Pelataksesi sinulla tulee olla sijainti päällä puhelimessa. Pelatessasi liikut ympäri Kangasta ja etsit kohteita. Kankaan alue sijaitsee Jyväskylässä. Pääset pelissä näkyvän kartan alueelle esimerkiksi osoitteista Paperitehtaankatu, Kympinkatu 3 tai Piipputori.

Kankaan Taika on tuotettu osana Kankaan prosenttikulttuuriperiaatetta Kankaan Palvelu Oy:n toimesta. Sisältöjä ovat tehneet jyväskyläläiset taiteilijat sekä Zaibatsu Interactive. Sisältöjä lisätään ja päivitetään säännöllisesti.

Kankaan Taika on ladattavissa 9.8.2018 lähtien Google Play -kaupasta ja App Storesta ilmaiseksi.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 Sivun alkuun Tietoa sivustosta