Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän kansalaisopisto

Pääkirjasto-kansalaisopisto
Vapaudenkatu 39 - 41
40100 Jyväskylä

Neuvonta
p. 014 266 0107

Henkilökohtaiset puhelinnumerot, neuvonta:
Herttala Tiina p. 014 266 4073
Eronen Tapio p. 014 266 4070

Neuvonta ja toimisto avoinna:
lukukausien aikana (4.9. lähtien)
ma - to 10 - 18, pe 10 - 14
lukukausien ulkopuolella
ma - to 10 - 15, pe 10 - 14
Yleisinä loma-aikoina suljettu

Kansalaisopisto Facebookissa
Käsityöneuvonta Facebookissa
Sanataidekoulu Facebookissa

Jyväskylän kansalaisopiston sanataidekoulu

Tule loihtimaan kipinöitä kielestä! Onko sinulla vilkas mielikuvitus? Pidätkö lukemisesta tai omien juttujen kirjoittamisesta? Sanataide saa mielikuvituksen roihuamaan. Koemme yhdessä keksimisen ja kuvittelun hurmaa. Opit luottamaan omaan ilmaisuusi ja kannustamaan kavereita. Houkuttelemme esiin luovuuden iloa ja etenemme näin kohti keksivää ja kirjoittavaa elämäntapaa.

Opetuksen suunnittelu: sanataiteen opettaja, FT Katja Kontturi, p. 014 266 4084, katja.kontturi[@]jkl.fi

Kurkista sanataidekouluun

Tule mukaan!

Hakuaika on vuosittain 1.4.–15.5. Vapaiksi jääneille oppilaspaikoille voit ilmoittautua 1.7. lähtien. Ilmoittaudu tästä.

Lisätietoja saat opistosihteeri Pirjo Linnalta, p. 014 266 4079.

Ilmoittautumisen jälkeen voit uutena harrastajana käydä kerran tutustumassa opetukseen ennen kuin teet lopullisen päätöksen harrastuksen jatkamisesta. Tervetuloa tutustumaan!

Opiskeluvaiheet ja lukukausimaksut

Sananlumoojat 6–7-vuotiaat (60 t/lukuvuosi)

Leikimme, kerromme ja kuvittelemme yhdessä. Kokoamme sanavarastoja, sepitämme satuja ja kiedomme riimit rullalle. Solmimme narukirjoja, piirrämme muistiinpanoja ja äänitämme itse kerrottuja juttuja. Ryhmässä ei edellytetä luku- tai kirjoitustaitoa.

Tarinatiikerit 8–9-vuotiaat (60 t/lukuvuosi)

Tutkimme omaa ympäristöä aistit avoimina. Eläydymme mielikuvituksellisiin tilanteisiin ja luomme kiinnostavia hahmoja. Hiivimme kummitusten perässä kellarinloukoissa, ratsastamme yksisarvisilla, pelastamme mummoja lohikäärmeiltä ja etsimme merirosvojen aarteita. Keksimme ja kirjoitamme omia juttuja.

Tekstitaikurit 10–12-vuotiaat (60 t/lukuvuosi)

Millaisia ihmeitä sanat voivat saada aikaan? Tutkimme kielen voimaa ja vaikutusta kirjoittamalla kaikista mahdollisista aiheista. Herättelemme huumoria, kirjoitamme mysteerisiä salapoliisijuttuja, kepeitä kauhutarinoita, avaruuden arvoituksia ja fantasiaseikkailuja. Testaamme runoilla sanojen syvyyttä ja käsikirjoitamme keksittyä elämää.

Kirjoittajaryhmä Must(e) 13–18-vuotiaat (100 t/lukuvuosi)

Tule kokeilemaan, millainen kirjoittaja olet. Löydä oma äänesi ja tekstiesi paikka maailmassa. Mukavassa ryhmässä jäljitämme inspiraatiota, heittäydymme kirjoittamisen vietäviksi ja jaamme kokemuksia samanhenkisten kavereiden kanssa. Kokeilemme monipuolisesti kirjoittamisen eri lajeja ja kielenkäytön keinoja. Pääset halutessasi julkaisemaan tekstejäsi ja tutustumaan kirjoittamisen ammatteihin. Lisäksi osallistumme erilaisiin tapahtumiin.

Lukukausimaksut

60 € / 60 t tai 80 € / 100 t
Jyväskylän kansalaisopisto myöntää opiston taiteen perusopetuksen oppilaille 20 € sisaralennuksen korkeimmasta lukukausimaksusta. Lukukausimaksut laskutetaan syksyllä ja keväällä.

Opiskelupaikat ja opettajat

Opiskelupaikat

Huhtasuo
Jyväskylän keskusta
Keljonkangas
Vaajakoski

Opettajat


Marja Ahonen
Katja Kontturi
Nea Kukkonen
Anna Pulkkinen

Asiointi

Jyväskylän kansalaisopiston neuvonta, toimisto ja henkilökunnan työhuoneet sijaitsevat kaupunginkirjasto-kansalaisopistotalossa, Vapaudenkatu 39–41, 40100 Jyväskylä.
Opistosihteeri Pirjo Linna, p. 014 266 4079, pirjo.linna[@]jkl.fi

Lukuvuoden aikataulut

Opinto-ohjelma
Ilmoittautuminen
Peruutukset
Aikuiset
Lapset ja nuoret
Käsityöneuvonta

HUOM. Verkossa olevia NetPaper-esitteitä ei päivitetä. Tarkista viimeisimmät kurssitiedot kansalaisopiston neuvonnasta tai kurssijärjestelmästä.

Lue kevätlukukauden 2018 kurssiesite tästä.

Lue lukuvuoden 2017 - 2018 kurssiesite tästä.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta