Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki » Päätöksenteko ja hallinto » Strategia ja hankkeet » Kärkihankkeet » Jyväskylän kaupunkikeskustan kehittäminen

Kuva: Merja Huovelin
Ajankohtaista
Kuva: Tero Takalo-Eskola
Keskustavisio 2030
Kuva: Tero Takalo-Eskola
Liikenne, kadut ja puistot
Kuva: Ari Heinonen
Täydennysrakentaminen ja maankäyttö
Kuva: Merja Huovelin
Kaupallinen kehittäminen
Kuva: Tero Takalo-Eskola
Aineistot ja esitykset

Discover Jyväskylä -sovellus avaa kaupungin historian silmien eteen

Jyväskylän keskustan historiaan voi tutustua uusin silmin Discover Jyväskylä -mobiilisovelluksen avulla. AR-teknologiaa eli lisättyä todellisuutta hyödyntävällä sovelluksella voi löytää tutuista paikoista uutta tietoa ja kuvamateriaalia. Sovellus nostaa esiin keskustakulttuurin omaleimaisuutta ja vivahteikasta menneisyyttä. Discover Jyväskylän sisällöntuotannosta on vastannut Memorandum Unlimited, teknisen puolen toteutti Zaibatsu Interactive. Sovelluksessa käytettävän historiallisen materiaalin antoivat käyttöön Alvar Aalto -museo, Jyväskylän työväenyhdistys, Keski-Suomen maakunta-arkisto, Keski-Suomen museo ja Jyväskylän kaupungin arkisto. Lähteenä on käytetty myös muun muassa Keskisuomalaisen sanomalehtiaineistoa. Sovelluksen päivitetty versio on ladattavissa ilmaiseksi GooglePlaysta ja AppStoresta.
Lue lisää täältä.

Jyväskylän sydän – kulttuuri-investointien ja kaupunkikeskustan yhteiskehittämisen projekti

Jyväskylän sydän on kaupungin taidelaitosten ja kaupunkikeskustan yhteiskehittämisen projekti. Projektissa tähdätään kaupunginteatterin, sinfoniaorkesterin, kaupungin taidemuseon, Suomen käsityön museon, kaupunginkirjaston ja kansalaisopiston toiminnan, toimipaikan ja tilaratkaisujen kehittämiseen vahvalla tulevaisuus- ja asiakkuuspainotuksella osana Jyväskylän kaupunkikeskustan kehittämistä.

Projektin verkkosivut

Jyväskylän kaupunkikeskusta 3.0

Kaupungin keskusta on merkittävä osa kaupungin identiteettiä. Jyväskylän keskusta on kompakti kaupunkikeskusta, jossa kauppa, palvelut ja asuminen toimivat limittäin.

Kaupan rooli on muuttunut ja kuluttaja haluaa ostoskäynnillään ilahduttavia kokemuksia ja elämyksiä. Ravintola- ja kahvilapalveluita kulutetaan entistä enemmän ja viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana ravintola- ja kahvilatoiminnan pinta-ala on Jyväskylän kävelykeskustan alueella kaksinkertaistunut. Keskustan monipuoliset tapahtumat keräävät suuria joukkoja Kompassille ja muualle kävelykeskustaan.

Keskustassa viihdytään ja ostos- ja palvelukokemukset vahvistuvat kun kaupunkiympäristö on kunnossa. Kaupunkitilat kuten kadut, puistot ja aukiot ovat erilaisten järjestettyjen tapahtumien lisäksi satunnaisen kohtaamisen paikkoja ja niiden kunnolla ja kunnossapidolla on merkitystä. Rakennetun ympäristön laatuun ja sen kehittämiseen varautuminen ennakkoluulottomasti ja hulluinkin ideoin on tärkeä osa keskustakehittämistä.

Asukkaat tuovat keskustaan aktiivisuutta kellon ympäri ja varmistavat vahvimmin elävän kaupunkikeskustan säilymisen. Uusien ja monipuolisten asumisen täydennysrakentamishankkeiden mahdollistaminen onkin tärkeätä. Liikenteen ja pysäköinnin kehittäminen parantaa keskustan saavutettavuutta kaikkien keskustassa kulkevien hyväksi.

Kaupungin keskusta on merkittävä osa kaupungin identiteettiä. Kaupallinen toiminta on perinteisesti keskittynyt vahvasti kaupunkien keskustoihin, mutta keskustat toimivat myös ihmisten kohtaamis- ja ajanviettopaikkoina ja ovat merkittävässä roolissa asuinympäristöinä. Jyväskylän keskusta on kompakti kaupunkikeskusta, jossa kauppa, palvelut ja asuminen toimivat limittäin.

Elinvoimaisessa keskustassa viihtyvät niin jyväskyläläiset kuin muualtakin tulleet ja sen kehittämisessä tarvitsemme innovatiivista ja innostunutta yhteistyötä!

Jyväskylän kaupunki
Jyväskylän keskusta 3.0 -hanke
Osoite Vapaudenkatu 46 B 2. krs, 40100 Jyväskylä
kaupunkikeskusta[at]jkl.fi

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 Sivun alkuun Tietoa sivustosta