Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunginkirjasto

Verkkopalvelut

Verkkopalveluna kirjasto tarjoaa e-kirjoja, e-lehtiä, musiikkia sekä erilaisia tietokantoja. Osaa voi käyttää kotoa käsin kirjastokortilla, osa on käytettävissä vain kirjastojen asiakastietokoneilla.

Kirjastojen kokoelmatietokantoja | E-kirjat, e-lehdet ja artikkelitietokannat | Sanakirjat ja hakuteokset | Musiikki | Elokuva ja TV | Kirjallisuus | Taide | Luonnontieteet | Lääketiede | Rakentaminen | Talous, viranomaistieto ja tilastot

Kirjastojen kokoelmatietokantoja

Nimi

Kuvaus

Keski-kirjastot

Keski-kirjastoihin kuuluu Jyväskylän kaupunginkirjaston lisäksi koko Keski-Suomen kirjastot. Kaikkien kokoelmat yhdessä haussa.

Volmari-aluetietokanta

Volmari-aluetietokanta sisältää Keski-Suomea käsitteleviä julkaisuja: kirjoja, lehtiartikkeleita, musiikkia ja www-sivuja. Lisätietoja.

JykDok

Jyväskylän yliopiston kirjaston kokoelmatietokanta. Lisätietoja.

Janet

Jyväskylän ammattikorkeakoulun kokoelmatietokanta. Lisätietoja.

Fennica

Suomen kansallisbibliografiaan on luetteloitu kaikki Suomessa painettu materiaali. Lisätietoja.

Frank

Yhteishaku Suomen kirjastoista. Lisätietoja.

Melinda

Yliopistokirjastojen ja ammattikorkeakoulujen kirjastojen yhteistietokanta, sisältää myös Eduskunnan kirjaston, Tilastokirjaston ja Varastokirjaston. Lisätietoja.

Finna Finna.fi tuo Suomen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistot kaikkien saataville. Mukana mm. Keski-kirjastot, Jyväskylän yliopiston kirjasto ja JAMK. Lisätietoja.


E-kirjat, e-lehdet ja artikkelitietokannat

Nimi

Kuvaus

E-kirjat (Ellibs) Keski-kirjastojen e-kirjakokoelmasta voit lainata e-kirjoja, joita voi lukea selaimessa tai mobiililaitteella. Kirjojen lainaamiseen tarvitset Keski-kirjastokortin ja siihen kirjastosta saatavan pin-koodin. Lisätietoja. Kotona ja kirjastossa kirjastokortilla.
Naxos Spoken Word Naxos Spoken Word Library –palvelu sisältää pääsiassa englanninkielisiä äänikirjoja. Palvelussa on tällä hetkellä yli 6000 äänikirjaa, uusia äänikirjoja lisätään kuukausittain. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla. Kotona ja kirjastossa kirjastokortilla - 4 yhtäaikaista käyttäjää.

PressReader

PressReader (ent. PressDisplay) sisältää digitoituja sanoma- ja aikakauslehtiä heti tuoreeltaan eri puolilta maailmaa: yli 6000 lehteä yli 100 maasta ja noin 50 eri kielellä. Helppo tapa lukea esim. päivän Svenska Dagbladet tai The Guardian. Aikakauslehtiä useilla eri kielillä (esim. Vogue, Elle, Total Film). Kotona kirjastokorttilla ja kirjastossa vapaasti.

eMagz EMagz sisältää kotimaisia digitoituja aikakaus- ja iltapäivälehtiä. Palvelussa ovat luettavissa muun muassa seuraavat lehdet: Kamera, Ilta-Sanomat, Urheilulehti, Seiska, Koti ja keittiö, Oma aika, Elle ja Fit. Lehden saa luettavaksi Keski-kirjastokortilla ja siihen kirjastosta saatavalla pin-koodilla. Lisätietoa. Kotona kirjastokorttilla ja kirjastossa - Lehdillä voi olla 1-3 yhtäaikaista lukijaa.
ePress

ePress sisältää yli 200 kotimaista sanomalehteä digitaalisina näköislehtinä. Palvelussa mukana Keskisuomalainen, Helsingin Sanomat ja Hufvudstadsbladet sekä lähes kaikki Keski-Suomen paikallislehdet ja Suomen maakuntalehdet. Lehdet ilmestyvät palveluun heti tuoreeltaan ja säilyvät luettavissa kaksi vuotta. Lisätietoja. Kirjaston asiakastietokoneilla – 10 yhtäaikaista käyttäjää.

Keskisuomalaisen arkisto

Sanomalehti Keskisuomalaisen arkisto sisältää lehdessä julkaistut jutut vuoden 1996 alusta lähtien. Juttuja on yhteensä n. 300 000. Arkisto ei sisällä kuvia eikä ilmoituksia. 1 yhtäaikainen käyttäjä – kysy virkailijalta.

Arto

Viitetietoja artikkeleista kotimaisissa julkaisusarjoissa ja aikakauslehdissä. Sisältää myös entisen Aleksi-tietokannan viitteet sekä Elektra-tietokannan, jossa kokonaisia artikkeleita PDF-muodossa. Lisätietoja.

Kansalliskirjaston
digitoidut aineistot

Sisältää historiallisen sanomalehtikirjaston (1771-1890) lisäksi laajan kokoelman digitoituja pienpainatteita, mm. teollisuushinnastoja Arabiasta Iittalaan. Lisätietoja.


Sanakirjat ja hakuteokset

Nimi

Kuvaus

NetMot – sanakirjasto

NetMot on kotimainen sanakirjaohjelma, joka sisältää englannin, ruotsin, ranskan ja saksan sanakirjat sekä Kielitoimiston suomen kielen sanakirjan. Kirjaston asiakastietokoneilla.

Wikipedia– suomeksi
ja englanniksi

Jatkuvasti kasvava ja tarkentuva vapaan sisällön tietosanakirja. Lisätietoja.


Eri alojen tietokantoja

Nimi

Kuvaus

Musiikki

Rockway
Opiskele soittoa, laulua ja äänittämistä kotimaisilla Rockway-verkkokursseilla. Kirjastojen tarjoamassa valikoimassa on yhteensä 30 kurssia alkeistasosta pidemmälle edistyneille harrastajille suunnattuihin kursseihin. Lisätietoja. Kotona ja kirjastossa kirjastokortilla
Oxford MusicOnline

Entinen Grove music. Musiikin hakuteos, erityisesti taidemusiikin puolelta. Lisätietoja. Kirjaston asiakastietokoneilla – 3 yhtäaikaista käyttäjää.

Naxos Music Library

Naxos Music Library -musiikinkuuntelupalvelu on käytettävissä Keski-kirjastojen kirjastokorteilla kotona tai kirjastossa. Lisätietoja. Kotona ja kirjastossa kirjastokortilla – 6 yhtäaikaista käyttäjää.

Viola

Suomen kansallisdiskografia. Tiedot kotimaisista äänitteistä aina vuodesta 1901 alkaen ja nuoteista vuodesta 1977 alkaen. Lisätietoja.

Fono

Kaikille avoin versio Yleisradion äänilevystön Fono-tietokannasta. Lisätietoja.

Elokuva ja TV

Elonet

Tietoa Suomessa esitetyistä elokuvista sekä niiden tekemiseen osallistuneista henkilöistä ja yhtiöistä.

Yle Elävä Arkisto

Elävän arkiston tarjonta koostuu Yleisradion radio-, tv- ja valokuva-arkistojen tallenteista yli 100 vuoden ajalta. Lisätietoja.

IMDB (Suomi)

Internetin laajin elokuva- ja televisioaiheinen tietopankki. Arvosteluja, juonikuvauksia, ohjaajien ja näyttelijöiden filmografiat ja runsaasti triviaa. Suomalainen (mutta englanninkielinen) versio sivustosta sisältää myös elokuvien suomenkieliset nimet. Lisätietoja.

Kirjallisuus

Kirjasampo

Kirjasampo.fi on ajankohtainen ja yhteisöllinen aikuisten kaunokirjallisuuteen keskittynyt verkkopalvelu. Voit hakea myös kansikuvalla. Lisätietoja.

DekkariNetti

Tornion kirjaston sivuilla massiivinen tietopaketti dekkarien ystäville.

GoodReads Sosiaalinen kirjasivusto. Lue muiden arvioita tai käytä lukupäiväkirjana (Omien lukemisten tallentaminen vaatii kirjautumisen).
Kirjastokaista Kirjailijahaastatteluja ja kirjastoaiheisia videotallenteita. Myös suoria lähetyksiä.

Taide

Kuvataiteilijamatrikkeli

Kuvataiteilijamatrikkeli esittelee suomalaisia ja Suomessa asuvia ammattikuvataiteilijoita.

Google Art Project

Google ja taidemuseot tallentavat yhdessä teoksia tähän online-museoon. Voit kävellä museossa ja osaa teoksista voi tutkia kuin suurennuslasilla. Lisätietoja.

Luonnontieteet

Luontoportti

Tämä palvelu tutustuttaa sinut Suomen kasveihin, perhosiin ja lintuihin. Olemme lähteneet liikkeelle erityisesti kasveista, jotka kukin on esitelty kattavien tekstien ja useiden kuvien avulla. Sivuston helmi on kasvientunnistuspalvelu.

Lääketiede

Suomen lääkärilehti

Suomen Lääkäriliiton julkaisema viikoittain ilmestyvä lehti arkistoineen. Lisätietoja. Kirjaston asiakastietokoneilla.

Terveysportti

Artikkeleita ja tietokantoja terveydestä ja sairauksista terveydenhuollon ammattilaisille Duodecimilta. Lisätietoja. Kirjaston asiakastietokoneilla.

Terveyskirjasto

Lääkärikirjasto verkossa. Ajantasaisia ja luotettavia artikkeleja ja ohjeita terveydestä ja sairauksista jokaiselle suomalaiselle. Lisätietoja.

Rakentaminen

RT-kortisto

RT Net on tietopalvelu rakennusalan ammattilaiselle. RT Net -palvelu sisältää samat ominaisuudet kuin RT paperi- ja CD-kortistot. RT Arkistossa myös vanhoja kortteja. Lisätietoja. Kirjaston asiakastietokoneilla 2 yhtäaikaista käyttäjää.

Museoviraston korjauskortit

Museoviraston korjauskortisto opastaa korjaamaan ja kunnostamaan vanhaa rakennusta oikein ja taloudellisesti. Kortteja saa lukea ilmaiseksi.

Talous, viranomaistieto ja tilastot

Tilastollinen vuosikirja

Yleisteos suomalaisesta yhteiskunnasta ja sen kehityksestä. Monipuolinen kansainvälinen osa sisältää ajankohtaista vertailutietoa muista maista. Lisätietoja.

Tilastokeskus

Tilastokeskuksen sivuilla myös tilastopaketti Suomi lukuina.

Finlex

Valtion säädöstietopankki. Lisätietoja.

Suomi.fi

Julkishallinnon verkkopalveluiden yhteinen osoite. Lisätietoja.

Pikalinkkejä

  • Yhteystiedot:
    Jyväskylän kaupunginkirjasto
    käyntiosoite:
    Vapaudenkatu 39–41
    PL 50, 40101 Jyväskylä

Copyright Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta