Suoraan sisältöön

Jyväskylän kaupunki
Kulttuuripalvelut
Vapaudenkatu 39-41, 4. krs.
40100 Jyväskylä
Huom! Käynti kansalaisopiston päädystä

kulttuuripalvelut[at]jkl.fi

KulttuuriAitta

”Olisi aika tylsää, jos joka maassa/kunnassa olisi sama tyyli ja tapa. Kulttuurin avulla eri maalaiset erottuvat muista.”

OhjaajapankkiKulttuuriaitta on Jyväskylän, Muuramen, Hankasalmen, Toivakan, Uuraisten, Laukaan, Petäjäveden, Keuruun ja Multian alueella toimiva lasten- ja nuortenkulttuurin yhteistyöverkosto. Tuomme taiteen ja kulttuurin iloa lapsille sekä heidän kanssaan työskenteleville järjestämällä monitaiteisia, osallistavia ja inspiroivia työpajoja kouluissa ja päiväkodeissa. Kulttuuriaitan ohjaajapankista löytyy alan ammattilaisia myös muiden kulttuuritoimijoiden tarpeisiin!
Lue lisää Kulttuuriaitasta »

Sivuiltamme löytyvät hauskan syvälliset sitaatit ovat Kulttuuriaitta-alueen 5-luokkalaisten ajatuksia siitä, miksi kulttuuri on tärkeää.

Ajankohtaista

Taidetestaajiin ilmoittautuminen

Koulujen kasiluokkien ilmoittautuminen taidetestaajiksi lukuvuodeksi 2018–2019 tapahtuu 15.1.–4.2.2018. Myös niiden koulujen, jotka ovat hankkeessa mukana tällä hetkellä, on ilmoittauduttava seuraavaksi lukuvuodeksi. Keksi-Suomen aluekoordinaattori Hanna laittaa kirjeen ilmoittautumisohjeineen kaikille koulujen yhteyshenkilöille 15.1. mennessä.


Kuva: Hanna BrotkinMukavaa alkavaa vuotta 2018!

Kulttuuriaitan taidetyöpajat, retket, taidelaitosvierailut, esitykset ja muu iloinen ja runsas toiminta jatkuu jälleen tammikuussa. Jyväskylässä myös Harrastelaturin ja Taidevispilän taidekerhot käynnistyvät kouluilla ja nuorisotaloilla. Kasiluokkalaiset taidetestaajat koko Keski-Suomen maakunnan alueelta suuntaavat pääkaupunkiseudun kohteisiin sekä Jyväskylä Sinfonian DIY!-konserttiin.


Lastenkulttuuripalkinto Arja Antikaiselle

Kulttuuriaitan vuoden 2017 lastenkulttuuripalkinnon sai korpilahtelainen Arja Antikainen pitkäjänteisestä ja tuloksellisesta työstään lasten ilmaisutaidon kerhojen ohjaajana. 1 000 euron suuruinen palkinto luovutettiin Antikaiselle maanantaina 20.11.18 Jyväskylän kaupunginteatterissa järjestetyssä Lapsen oikeuksien päivän juhlassa. Lue lisää aiheesta >>


Toiveista totta - Harrastelaturi ja Taidevispilä tuovat lisää kulttuuriharrastuksia lapsille ja nuorille

Jyväskylän kouluilla on käynnistynyt entistä enemmän taide- ja kulttuurisisältöistä harrastustoimintaa opetus- ja kulttuuriministeriön kärkihankkeiden tukemana. Jyväskylässä Harrastelaturi- ja Taidevispilä-hankkeita koordinoi Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Kulttuuriaitta ja ne toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän kaupungin perusopetuspalvelujen ja taiteen perusopetuksen toimijoiden sekä alueen taide- ja kulttuuriyhdistysten kanssa.

Tästä linkistä pääset Harrastustoiminnan sivuille.


Kulttuurivastaavien Avainkortti

Kuva: Hanna BrotkinLukuvuonna 2017-2018 kulttuurivastaavat saavat entisen Porkkanakortin sijasta Aitan avain -kortin.

Jos olet koulusi tai päiväkotisi kulttuurivastaava, on Aitan avain sinun etukorttisi lukuvuoden kulttuuririennoissa!

Jyväskylässä Kulttuuriaitta tarjoaa alueellisia pajoja Itäisen ja Huhtasuon päivähoitoalueen päiväkodeille sekä Jyväskylän perusopetuksen kulttuuriopetussuunnitelma Kompassin pajoja kaikille eskareille, nelkeille ja seiskoille sekä lisäksi alueellisia pajoja muille luokka-asteille, jotka tänä vuonna kohdentuvat Huhtasuolle, Pupuhuhtaan, Kilpiseen, Kypärämäkeen, Keltinmäkeen ja Keljonkankaalle.

Kiitos koko toimialueen kulttuurivastaaville, että välitätte tietoa Kulttuuriaitasta päiväkodeissa ja kouluissa!


Taide tärkeiden testaajien käsiin 100-vuotiaassa Suomessa!

Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden kutsuu kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset kokemaan ja arvioimaan taidetta. Keski-Suomesta mukaan ilmoittautui lukuvuodelle 2017-2018 koko alueen kahdeksasluokkalaisista 100 % eli 3 069 oppilasta.
Historiansa suurimmassa tukihankkeessa kolme ikäluokkaa 8.-luokkalaisia viedään lukuvuosittain kahtee taidelaitosvierailuun syksystä 2017 lähtien. Toinen taidelaitosvierailu on omassa maakunnassa ja toinen vierailu suuntautuu Keski-Suomen tapauksessa pääkaupunkiseudulle.

Keski-Suomen vierailukohteet ovat Jyväskylä Sinfonia, Jyväskylän kaupunginteatteri sekä Compañía Kaari & Roni Martinin näyttämötaideteos. Opettajat mukaan laskien hanke tavoittaa lähes 200 000 ihmistä. Suurhanke vastaa hyvin yläasteen rehtoreiden toiveisiin, sillä Rahaston teettämän kyselyn mukaan peräti 97 % rehtoreista lisäisi taidekäyntejä, jos niiden kustannukset olisivat halvemmat.

Kulttuurirahaston Taidetestaajat-hankkeessa tavoitteena on saada suomalaiset nuoret kokemaan taidetta, myös sellaista johon moni ei muuten saa kosketusta. Hankkeen organisoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, jonka jäsenverkosto vastaa sen alueellisesta koordinoinnista, kuljetusten järjestämisestä ja hallinnoinnista. Hankkeen toteuttamisesta Keski-Suomen alueella vastaa Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Kulttuuriaitta ja aluekoordinaattori Hanna Brotkin.
Lisätiedot Taidetestaajat.fi


Lastenkulttuuri.fi-barnkultur.fi on lastenkulttuurialan kokoavin tietolähde

Lastenkulttuuri.fi-barnkultur.fi-sivusto on koko lastenkulttuurialaa palveleva ja monipuolinen tietolähde. Tiedotuskeskuksena toimiva sivusto on lastenkulttuuriorganisaatioiden, lastenkulttuuritoimijoiden sekä muiden kulttuuritoimijoiden verkostoitumistyökalu ja ajankohtainen tietopankki.

Sivusto kertoo, mitä Suomessa tapahtuu parhaillaan lastenkulttuurin saralla ja tarjoaa runsaasti tukea ja verkostoitumismahdollisuuksia lastenkulttuurin ammattilaisille. Lastenkulttuurin yleisöt voivat tarkastella sivustolla ylläpidettävästä valtakunnallisesta tapahtumakalenterista muun muassa lastenkulttuurifestivaalien tarjontaa. Löydät sivuston täältäKulttuurikasvatusta veikkausvaroin myös Kulttuuriaitasta!


Lastenkulttuurikeskusten toimintaa ympäri maata tuetaan veikkausvoittovaroin.
Myös Kulttuuriaitan toiminnasta osan tarjoavat suomalaiset lottoajat.

Lue lisää täältä

Lisää Kulttuuriaitan tapahtumia löydät täältä