Suoraan sisältöön

Kulttuuripalvelut

AJANKOHTAISTA

Katso Timo Lievemaan ja Jussi Siukolan konsertti netissä

Etkö päässyt Keltinmäen päiväkeskukseen katsomaan Timo Lievemaan ja Jussi Siukolan konserttia? Ei hätää, konsertti on katsottavissa vielä 17.5. asti osoitteessa https://bambuser.com/v/7126967


Taidetestaajien Jyväskylä Sinfonian DIY!-konsertti 18.4.

Kuva Saija-Riina Harju, KILL Carmen -esitys Jyväskylän kaupunginteatterissa 2017Noin 500 keskisuomalaista taidetestaajaa on kutsuttu Jyväskylä Sinfonian DIY!-konserttiin, jossa kuullaan kantaesityksenä taidetestaajien etko-projektina tekemä sävellys. Konsertin solistina esiintyy beatboxaaja Felix Zenger FLARE-sävellykselläänja lisäksi ohjelmassa on ensimmäinen osa Beethovenin Kohtalonsinfoniasta, sinfoniasta nro 5. Konsertin johtaa ylikapelimestari Ville Matvejeff.

Petäjäveden yläkoulun, Jyväskylän normaalikoulun, Viitaniemen koulun ja Kilpisen yhtenäiskoulun kahdeksasluokkalaiset kuulevat konsertissa oman Taidetestaajat-sävellysprojektinsa tulokset.


Taiteilijoita haetaan värittämään ikäihmisten arkea

Taideapteekin taiteilijahaku syyskaudelle 2018 on käynnistynyt. Taideapteekin estradeina toimivat ikääntyneiden päiväkeskukset ja ympärivuorokautisen hoidon yksiköt. Tällä kertaa tarvetta on erityisesti pitkäkestoisempia ohjelmakokonaisuuksia yksittäisten esitysten sijaan. Ideana on, että taiteilijat pääsevät noin kolmen esityksen rupeamissa tutustumaan paremmin asiakkaisiin ja tuottamaan vielä paremmin heidän toiveitaan vastaavaa ohjelmaa.

Ohjelman ei tarvitse olla välttämättä perinteistä ikäihmisten ohjelmaa, vaikka sitäkin toki tarvitaan. Tähän mennessä jyväskyläläiset ikäihmiset ovat saaneet nauttia muun muassa musiikkiesityksistä, tanko- ja break-tanssista sekä kuvataidetyöpajoista. Ohjelmanumeroiden tulee olla ammattimaisesti toteutettuja ja taiteilijoille maksetaan niistä palkkio.
Taideapteekkiin voi pyrkiä 18.4. asti täyttämällä ilmoittautumislomakkeen.


Vox Aurean tuki ry sai Jyväskylän kaupungin vuoden 2018 kulttuuripalkinnon

Vox AureaKulttuuri- ja liikuntalautakunta myönsi tämän vuoden kulttuuripalkinnon Vox Aurean Tuki ry:lle. Yhdistys on jo vuosikymmeniä tehnyt arvokasta tuki- ja talkootyötä tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan viettävän Vox Aurean kuoroperheen taustalla. Palkinto, joka on suuruudeltaan 5 000 euroa, luovutettiin la 24.3. Vox Aurean ja Jyväskylän musiikkiluokkien juhlakonsertin yhteydessä. Lautakunnan perusteluissa todetaan mm., että tukiyhdistys on toiminut kuorojen taustalla vapaaehtoisorganisaationa, jonka toiminta on omalta osaltaan mahdollistanut lapsille ja nuorille laadukkaan ja houkuttelevan harrastustoiminnan ja että vanhempien ja muiden vapaaehtoisten toiminta yhdistyksessä on ollut keskeistä pitkäjänteisen kuoroharrastuksen ylläpidossa.

Lämpimät onnittelut tukiyhdistykselle ja koko kuoroperheelle!

https://peda.net/jyvaskyla/voxaurea/vox

Valokuva: Riina Niutanen


Lautakunta päätti avustuksista

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta päätti 21.3. kokouksessaan kulttuuri- ja kansalaistoiminnan avustuksista. Rekisteröityjen yhdistysten toiminta-avustukset vuodelle 2018 ja pääosa kohdeavustuksista jaettiin tässä kokouksessa.

Avustuspäätökset löytyvät Avustukset-sivulta: http://www.jyvaskyla.fi/avustukset

Kohdeavustusten toinen hakuaika päättyy 31.8.2018 klo 15.00. Sähköinen avustushakemus avautuu huhtikuun aikana. Asiasta tiedotetaan tarkemmin Avustukset-sivulla.


Lounaispuiston kesän ohjelma julkaistu

"Maaliskuu maata näyttää ja huhtikuu humauttaa" eli kesä lähestyy kovaa vauhtia. Se tarkoittaa myös sitä, että mielenkiintoinen kulttuuritarjonta täyttää pian Lounaispuiston.

Tutustu Lounaispuiston kesän ohjelmaan


Aaltoja!-lehdestä kulttuurivinkit kevään menoihin

Vuoden ensimmäinen Aaltoja!-lehti on ilmestynyt! Lehdestä löydät mielenkiintoisia juttuja ja menovinkkejä kevätkauden jyväskyläläisestä kulttuuritarjonnasta.

Tutustu lehden nettiversioon: http://jyvaskyla.netpaper.fi/4165Tiedotteet

Taideapteekin esityksiä Jyväskylän päiväkeskuksissa voi seurata myös netissä

17.04.18

Jyväskylän vanhusneuvoston aloitteesta kaupungin kulttuuripalveluille hankittiin streamaus-kalusto vuoden 2016 lopulla. – Päiväkeskusten ohjelmatarjontaa on streamauksen ansiosta mahdollista seurata myös netissä, ...

Hae mukaan kehittämään Jyväskylän keskustan kulttuuripalveluita

16.04.18

Jyväskylän kaupunki käynnistää kevään aikana vuorovaikutteisia työpajoja, joissa etsitään keskustan ja kulttuuripalvelujen kehittämisen kytkentöjä, ideoidaan yhdessä kulttuuripalvelujen uudistamismahdollisuuksia ja arvioidaan ...

www.taidetestaajat.fi